СУТРА КОНАЧНЕ РАНГ ЛИСТЕ ЗА СМЕШТАЈ БРУЦОША У ДОМОВЕ: Место ће добити 1.268 студената прве године, односно 455 мушкараца и 813 девојака

Б. Борисављевић

23. 09. 2020. у 15:35

СУТРА КОНАЧНЕ РАНГ ЛИСТЕ ЗА СМЕШТАЈ БРУЦОША У ДОМОВЕ: Место ће добити 1.268 студената прве године, односно 455 мушкараца и 813 девојака

Фото: Танјуг

НА прелиминарну ранг листу за смештај у домове студената прве године стигле су само две жалбе.

Како сазнајемо у Студентском центру "Београд", оба приговора су позитивно решена тако да ће листа за девојке бити проширена за два места, па ће се у неки од домова уселити 1.268 студената прве године, односно 455 мушкараца и 813 дама, што је 60 одсто оних који су конкурисали.

За место у студентским домовима у Београду је, ове године је, конкурисало 2.036 бруцоша, од којих је 745 младића и 1.291 девојка. Црта ће бити додатно "спуштена" за академце из друштвено осетљивих категорија, који по досадашњем искуству сви добију дом. Међу новим станарима је 310 девојака вуковаца, као и 138 младића са свим петицима у сведочанствима.

И ове године СЦ "Београд" нaставља тренд повећања броја места за бруцоше и то бољом организацијом постојећих капацитета, повећањем броја соба када год постоје могућности, као и бољом контролом илегалаца. Циљ је да сви бруцоши добију место у дому, као што је случај са њиховим старијим колегама.Просек последњег мушкарца на листи је 4,52, а девојке 4,67.

НЕМА ЗАРАЖЕНИХ

У домовима тренутно борави око 6.000 студента и нико од њих није инфициран корона вирусом. Највећа "гужва" је у Студентском граду, где је тренутно смештено око 3.000 академаца. Следе "4.април", "Карабурма" и "Пенезић".

Коначне ранг листе биће објављене сутра, а расподела места "заказана" је од 25. септембра. Студенти ће се усељавати у групама, како би се спречило ширење инфекције корона вирусом. Највише студената прве године добија место у домовима "Патрис Лумумба", "Карабурма" и "Жарко Мариновић".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)