ПРОГНОСТИЧАР ИЗ РХМЗ ОТКРИВА ДА ЛИ ЋЕ БИТИ МИХОЉСКОГ ЛЕТА: Ево каква нас јесен чека

Novosti online

23. 09. 2020. у 09:44

ПРОГНОСТИЧАР ИЗ РХМЗ ОТКРИВА ДА ЛИ ЋЕ БИТИ МИХОЉСКОГ ЛЕТА: Ево каква нас јесен чека

Фото: Принтскин РТС

БРАНКО Бијелић, прогностичар из Републичког хидрометеролошког завода каже да би и јесен требало да буде топлија, као и септембар, октобар и новембар.

Према његовим речима, средње јесење температуре требало би да да буду од 9 до 14 степени Целзијуса. До 25. септембра очекују се температуре као и сада, од 26 до 30 степени.

У петак на суботу се очекује наоблачење са кишом, пљусковима и грмаљавином, умереним северозападним ветром и падом температуре за 7 до 9 степени.

У суботу променљиво са температуром од 19 до 24 степена, а током дана биће сунца и услова за краткотрајну кишу.

Такво време се, каже Бијелић, наставља све до уторка, с тим да ће бити све стабилније. На крају наредне недеље, 4. октобра се очекује топлије са дневним температурама од 21 до 26 степени.

Бијелић каже да ће Михољског лета бити, јер се очекује да период од 5. до 18. октобра буде топлији и сувљи од просека. Температуре би се кретале у интервалу од 23 до 27 степени.

Како се иде од Михољдана ка 18. октобру температуре би биле у мањем паду, са једним кишним периодом од 12. до 15. октобра и мањим падом температуре. Крајем друге декаде октобра температуре би биле од 15 до 20 степени.

Последњи пут киша је падала 3. септембра. Бијелић наводи да би од 26. до 29. стептембра требало да буде више кише са количином падавина од 10 до 20 милиметара, локално и до 40 милиметара.

Према његовим речима, до краја октобра се не очекује појава приземних мразева, осим у котлинама и речним долинама и висоравни у западној Србији.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)