ПОД НАДЗОРОМ ЈЕ 23.000 ГРАЂАНА: Кисић Тепавчевић - Њих 36 је сумњиво на присуство вируса

Novosti online

23. 09. 2020. у 09:11

ПОД НАДЗОРОМ ЈЕ 23.000 ГРАЂАНА: Кисић Тепавчевић - Њих 36 је сумњиво на присуство вируса

Фото: Танјуг

ОД петка је за све наше држављане који се враћају у Србију ступила на снагу мера која их обавезује да се по повратку пријаве и буду под здравственим надзором због корона вируса. Према последњим подацима, до данас је укупно под надзором 23.000 наших држављана.

- Доста њих се вратило пре периода који је предвиђен за надзор и одговорили су на наш апел да се врате. Од петка од 18 часова, од кад је почео надзор до јутрос 23.000 наших грађана, односно више од 2/3 се пријавило и налазе се под надзором - рекла је за РТС др Дарија Кисић Тепавчевић.

Било је и оних који су сумњиви на присуство вируса те су упућени у ковид амбуланте.

- Највише их је са подручја Црне Горе и БиХ, али и из других земаља, пре свега из Хрватске, Турске, Албаније. Оно што је значајно јесте да након попуњавања теста самопроцене код њих 36 који су се вратили је процењено да су сумњиви на присуство вируса, те су упућени у ковид амбуланту где су подвргнути даљим процедурама - истакла је Кисић Тепавчевић.

Она је додала да и на основу броја грађанак који су се пријавили може да се види ефикасност процедуре.

- Они који су прошли кроз процедуру рекли су да је једноставна и да је за то потребно пар минута - нагласила је докторка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)