НОВОСТИ САЗНАЈУ: Бујошевић опет у трци за директора РТС?

В.Ц.С.

22. 09. 2020. у 16:13

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Бујошевић опет у трци за директора РТС?

Фото: В. Данилов

ДАН после закључења конкурса за генералног директора РТС, како сазнају "Новости", поштом још није стигла ниједна кандидатура, а претходно је лично предато њих 10. Како се шушка по јавном сервису, међу онима чије су се пријаве нашле у непотписаним ковертама налазе се, наводно, и пријаве Драгана Бујошевића, актуелног в.д. генералног директора националне телевизије, као и Марка Милутиновића, одговорног уредника ПГП-а.

И један и други конкурисали су и на претходном конкурсу, окончаном 19. августа.

Бујошевићева кандидатура је одмах одбачена јер је није потписао, а Милутиновић је прошао у ужи избор, али није добио неопходну двотрећинску већину чланова Управног одбора.

Оно што је сигурно за сада, то је да су апликације поднели новинар у пензији Светислав Недељковић, некадашњи водитељ "Београдске хронике" и Јутарњег програма Владимир Паликућа (чије су кандидатуре такође одбијене на претходном конкурсу), затим члан Програмског савета РТ Војводине Будимир Марковић, редитељ Ђура Мрђа и новинар, писац и бивши члан РЕМ-а Милош Рајковић.

Управни одбор РТС отвориће све пристигле пријаве у петак пре подне, а пошто одбаци оне које не испуњавају услове конкурса, преостале кандидате позваће на разговор. Рок да изабере првог човека националне телевизије је 45 дана од отварања пријава.

Конкурс за генералног директора расписан је 22. августа, пошто је четири дана пре тога неуспешно окончан претходни, будући да ниједан од двојице кандидата из ужег круга није добио потребну већину. Ни директор фотографије РТС Васко Васовић, ни Марко Милутиновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)