НОВОСТИ САЗНАЈУ: Пријаве за првог човека јавног сервиса отварају се у петак, место директора РТС хоће 10 кандидата

В. Ц. С.

21. 09. 2020. у 18:16

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Пријаве за првог човека јавног сервиса отварају се у петак, место директора РТС хоће 10 кандидата

Фото: Архива ВН

ДЕСЕТ пријава стигло је на, јуче затворен, конкурс за генералног директора РТС, али се очекује да ће неке у међувремену пристићи и поштом.

Управни одбор Јавног сервиса састаће се у петак пре подне, када ће кандидатуре бити и званично отворене и одбачени они кандидати који не испуњавају услове конкурса.

Међу досадашњих 10 нашли су се, како сазнају "Новости", и новинар у пензији Светислав Недељковића и некадашње заштитно лице "Београдске хронике" и Јутарњег програма Владимир Паликућа, чије су кандидатуре већ одбијене на претходном конкурсу.

Осим њих, конкурисао је и члан Програмског савета РТ Војводине Будимир Марковић, редитељ Ђура Мрђа и новинар, писац и бивши члан РЕМ-а Милош Рајковић. Остала имена знаће се у петак.

Конкурс за првог човека националне медијске куће расписан је 22. августа, пошто је четири дана пре тога неуспешно окончан претходни. Тада ниједан од двојице кандидата који су ушли у ужи круг није добио потребну двотрећинску већину. Реч је о директору фотографије РТС Васку Васовићу и одговорном уреднику ПГП-а Марку Милутиновићу.

На челу РТС за све то време као вршилац дужности налази се Драган Бујошевић, који је на позицији генералног директора од 2015, а у међувремену је стекао услов за одлазак у пензију. Управни одбор има рок три месеца да изабере његовог евентуалног наследника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)