ЈА ТО ДА НОСИМ НЕЋУ И НЕ МОЖЕ НИКО ДА МЕ НАТЕРА: Хаос у међуградском аутобусу, жена није хтела да стави маску (ВИДЕО)

Novosti online

20. 09. 2020. у 19:55

ЈА ТО ДА НОСИМ НЕЋУ И НЕ МОЖЕ НИКО ДА МЕ НАТЕРА: Хаос у међуградском аутобусу, жена није хтела да стави маску (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

НОШЕЊЕ маски у возилима јавног превоза је обавезно и већина грађана поштује ту меру.

Ипак појединци неодговорним понашањем изазову негодовање других путника, због чека се често све заврши сценама.

Управо то је случај на снимку из једног међуградског аутобуса. На њему се види како једна госпођа без маске јако оштро реагује на замерку жене која седи близу ње и одбија да носи маску.

- Иди на крај аутобуса, изађи из аутобуса. Што си ставила маску кад ти је заштита маска од мене и свих зараза. Болесна сам и ти си се заразила од тога - саркастично је говорила жена без маске.

Она наставља да износи тврда, у том тренутку већ идеолошка, уверења против ношења маски.

- Знам шта су вируси, знам шта је политика и шта је њушка коју носите ви, а ја то да носим нећу, мени да је стави не може нико - рекла је.

У наставку жена без маске упорно тврди како је нападнута, док је друга путница оптужује како је само чекала да започне свађу. Бука је очигледно сметала људима који су седели око њих, па се у једном тренутку чуо позив да се снизи тон, после чега делује као да се ситуација смирила.

Снимак погледајте кликом ОВДЕ.

Реакције у коментарима су оштро против гласне госпође, па су неки приметили да јој није јасно како маска треба да штити друге од евентуалне заразе коју преноси. Неки су запазили да би свакој старијој особи са неком хроничном болешћу, која уђе у то возило, био угрожен живот.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (22)

Ćirilo

20.09.2020. 21:27

Мој колега је јуче дошао са пословног пута из Турске. Он тврди да су Турци веома дисциплиновани у погледу упутава њиховог стручног тима а вчлада Турске диноси уредбе на основу савета тих стручњака. За неношење маске плаћа се, на лицу места цца. 200 евра и лирама или се моментално иде у затвор јер нема "НВО које би кочиле узбрдо"!

Bob

20.09.2020. 22:41

Svakome kome smeta neko sto ne nosi masku, nema nikakva prava da opominje nikoga zbog toga, jednostavno neka se sam ukloni ako mu tom smeta. Ako nekome smetaju ljudi bez maske, takodje i oni sto nose maske, smetaju onima sto ne nose maske.

Jelica

21.09.2020. 02:37

По већини коментара могло би се закључити, да су људи који носе маске "фини пристојни и хумани", толико да су спремни да, сваког ко не носи маску, растргну, избаце, пребију или стрпају у затвор- али се не морате плашити да ће вас заразити. Чудна нека брига за другог?!

Nemaskirani Objektivni Posmatrac

21.09.2020. 07:58

Пуне болнице оних што су носили маске. Заразили се од некиг других, такође маскираних. А кад неки помињу Француску, где су маске обавезне свуда, тек да се примети да је тамо корона у налету. Како сад то... Носе се маске, а корона у налету. Наводно је код нас корона сузбијена маскама. Како сад па ово... Неки пут се носе маске, а корона се шири, неки пут се не носе маске, а корона се сузбије. То се дешава тако што маске немају неког утицаја. То значи да ће корона да букне поново код нас, упркос маскама, као што букти у Немачкој тренутно, а и Немци се ложе на маске, и при том их дисциплиновано носе - ипак су они дисциплинован народ. Суштина је у томе да ако би се људи заиста чували, карантином, као на Новом Зеланду, у Кини, у Вијетнаму, економија би стала, макар неким својим делом, или у многим деловима. Тада би буржуји остали без профита. На Новом Зеланду су одлучили да жртвују туристичку сезону, а да сачувају људе. Други се одлучују да сачувају економију, макар жртвовали људе. Према томе, многи су се наложили на маске, и спремни су да положе своје животе на олтар буржујских профита. Пропаганда је чудо. Ипак има ту и нешто што гане човека, и очи му засузе - неки ризикују ради туђих профита, и чак се поносе својом исправношћу.