РЕКТОРКА БЕОГРАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА: Од октобра појачан надзор наставе на даљину

Танјуг

20. 09. 2020. у 08:23

РЕКТОРКА БЕОГРАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА: Од октобра појачан надзор наставе на даљину

Фото: Танјуг

УНИВЕРЗИТЕТ у Београду одлучио се за комбиновани модел наставе од октобра, уз одржавање теоријског дела наставе на даљину, а практичног у мањим групама на факултетима, изјавила је ректорка Иванка Поповић и најавила већи надзор онлајн предавања.

Ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић је за Курир рекла да су због корона вируса околности непредвидиве и да се Универзитет одлучио на комбиновани модел наставе који може брзо да се прилагоди епидемиолошким условима.

Теоријски део наставе одржаваће се на даљину, а практични на факултетима, у мањим групама, рекла је Поповић и истакла да су су новој школској години претходиле интензивне припреме факултета током лета.

Она је најавила да ће у овој школској години надзор реализације наставе бити појачан, али "не са намером да се контролише, већ са намером да се студентима обезбеди најбоља могућа настава".

Поповић је истакла да је био потребан огроман напор да се одржи настава на даљину и захвалила се свима онима који су препознали посебне околности у којима се деловало и са којима се још увек суочавамо.

- Међутим, један мањи део академске заједнице није био дорастао задатку и мораће да мења своје навике у новој школској години - истакла је Поповић.

Пандемија нас је научила да морамо брже да реагујемо на нове околности, рекла је Поповић.

Упитана о могућностима за испуњење захтева студената да се школарине смање за 30 одсто, Поповић је рекла да очекује да ће факултети изаћи у сусрет онима који су у тешкој ситуацији.

- С пуним разумевањем тешкоћа у којима се поједини студенти налазе, очекујем да ће факултети, у оквиру својих могућности, изаћи у сусрет студентима који поднесу образложене захтеве за смањење или ослобађање од школарине - рекла је ректорка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Amarcord

20.09.2020. 10:42

Да ли се ико на Универзитету у Београду запитао да ли постоји инфраструктура одговарајућег капацитета за овакав приступ настави? Да не говоримо о предавачима који већином желе само да "пресликају" живу наставу у "електронски облик" што је прилично "аналфабетски "проиступ проблематици!

Mr Radomir Scepanovic

20.09.2020. 16:28

Ректорка, шта се дешава са поништавањем диплома (плагијата) јавних личности, политичара и функционера?