ШТА АКО НЕКО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ: Др Кон објаснио шта да ураде они који се врате у Србију, а не могу да поднесу електронску пријаву

Novosti online

19. 09. 2020. у 12:43

ШТА АКО НЕКО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ: Др Кон објаснио шта да ураде они који се врате у Србију, а не могу да поднесу електронску пријаву

Фото Танјуг

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан кризног штаба Предраг Кон рекао је данас да они који не могу да се пријаве електронски треба да оду код свог изабраног лекара и да се на тај начин се пријаве.

Он је изјавио да уведени систем надзора због пандемије корона вируса на границама Србије одлично функционише и да је већ дао одређене резултате.

Како је рекао за ТВ Пинк да се за надзор пријавило већ око 4.500 људи.

- Највећи ризик долази од оних који се са одмора враћају у Србију. Разлика је у томе што више није на њима да ли ће сами да се јаве у ковид амбуланту, већ ће то морати да ураде по закону уколико осете здравствене потешкоће - истакао је Кон.

Како је казао реално очекивање је да ће нових мера бити када захладни, зависи од тога где ће и да ли ће број новооболелих да расте.

- Ми немамо дефинисано шта ће бити ако дође до експлозије весеља и слава. Молимо људе да схвате да улазимо у сезону када је то опасно. У октобру је врло битно, нарочито за здравствене раднике, који морају бити свесни да ће можда опет бити у ковид болницама, да урадимо све што је могуће да се јул не понови. Време није стало, славе и празници долазе, а вирус не одлази - рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)