ПОВРАТНИЦИ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ЧИНЕ ТРЕЋИНУ НОВОЗАРАЖЕНИХ У БЕОГРАДУ: Кон упозорава - Бројеви могу лако да се повећају

Novosti online

18. 09. 2020. у 16:10

ПОВРАТНИЦИ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ЧИНЕ ТРЕЋИНУ НОВОЗАРАЖЕНИХ У БЕОГРАДУ: Кон упозорава - Бројеви могу лако да се повећају

Фото: Танјуг

ЧЛАН Кризног штаба Владе Србије за борбу пртотив вируса корона Предраг Кон изјавио је данас да већ има грађана Србије којима је по повратку са одмора у иностранству тестирањем потврђен вирус корона.

Кон је рекао да је у једном Дому здравља у Београду од девет особа тестираних на вирус корона код три, које су дошли из Црне Горе, потврђено присуство вируса корона.

Он је рекао на конференцији за новинаре у Београду да има још таквих случајева код повратника са љетовања и да се то не односи само на оне који су били у Црној Гори, већ и у Турској и Египту.

Кон је подсетио да у 18.00 часова почиње примјена надзора над грађанима Србије који се враћају у земљу из држава са гором епидемиолошка ситуацијом, наводећи да систем надзора не служи да било коме смета, већ да помогне свима.

Он је рекао да је неопходно да се посебна пажња обрати и на "благе случајеве", односно да се открију они који имају вирсу корона, али немају симптоме, а могу да буду преносиоци.

- Овај систем надзора није направљен да било коме смета или узнемирава, него да буде од користи свима. У Београду већ има оболевања код повратника, у једном дому здравља од деветоро оболелих, троје се вратило из Црне Горе, а има их и из Турске, Албаније... Знамо да бројеви лако могу да се повећају - упозорио је епидемиолог др Предраг Кон на конференцији за медије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)