СРБИ БЛОКИРАЛИ ГРАНИЦУ СА ЦРНОМ ГОРОМ: Од ране зоре километарске колоне на Јабуци

Novosti online

18. 09. 2020. у 10:00

СРБИ БЛОКИРАЛИ ГРАНИЦУ СА ЦРНОМ ГОРОМ: Од ране зоре километарске колоне на Јабуци

Фото: Д. Стојаковић

НA граничном прелазу Јабука са Црном Гором од јутрос су огромне гужве, а у колони чека на десетине возила.

Према последњим подацима у суседној приморској држави борави преко 70.000 Срба, а након апела Кризног штаба због теже епидемиолошке ситуације, већина њих одлучила се на повратак.

- Одлучили смо да последње дане лета проведемо на мору, али нисмо могли да останемо имуни на апел и кренули смо назад иако смо планирали да останемо мало дуже.


- На граници већ чекамо дуже од пола сата, испред нас је око 20, а иза око 30 аутомобила - рекао је за РИНУ, Данило Пауновић из Чачка.

Велике гужве од јутрос су и на другим граничним прелазима са Црном Гором. И док 50 возила чека у колони на Јабуци, а на Гостуну је током ноћи границу прешло пет аутобуса са српским путницима и око 1.000 аутомобила.  

Сви српски држављани који данас у току дана уђу из Црне Горе на граничном прелазу добијају документ према коме у наредна 24 сата морају електронски да пријаве свој долазак из ове приморске земље, а надзор ће трајати 10 дана и неће подразумевати забрану кретања.


Највеће гужве на граничном прелазу данас се очекују у периоду од 16 до 18 сати, а сви грађани који након тога пређу границу биће под посебним, електронским здравственим надзором наредних 10 дана.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)