ТРИ НОВООБОЛЕЛА У ВЛАСОТИНЦУ: После пет дана потврђени нови случајеви инфекције вирусом корона

И.М.

17. 09. 2020. у 12:13

ТРИ НОВООБОЛЕЛА У ВЛАСОТИНЦУ: После пет дана потврђени нови случајеви инфекције вирусом корона

Фото: И. Митић

ПОСЛЕ пет дана без новопотврђених случајева инфекције вирусом корона на територији Јабланичког округа, у лесковачки Завод за јавно здравље стигла су три позитивна налаза од 80 узорака који су анализирани у лабораторијама „Ватрено око Ниш“ и на нишком Институту за јавно здравље.

Међу њима је 51 негативан узорак из Лесковца, а међу позитивнима су три особе из општине Власотинце. Рад се о два запослена пацијента и једном пензионеру.

Тренутно се чека на резултате за још 47 особа које су претходних дана узорковане у лесковачком ЗЗЈЗ, Општој болници и домовима здравља општина Јабланичког округа.

Од почетка епидемије на овом подручју званично су потврђена 1603 случаја инфекције опаким вирусом. Према тим подацима у Лесковцу је инфицирано 1270 људи, а у Власотинцу 171 пацијент. У осталим локалним самоуправама број оболелих већ недељама мирује. У Лебану је регистровано 79, Медвеђи 44, Бојнику 33, а у Црној Трави шест случајева заразе.

Служба за инфективне болести лесковачке Опште болнице имала је један пријем новооболелог пацијента. Према последњим информацијама, у ковид делу болнице се лече четири особе од којих су три на терапији кисеоником. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)