ПОЧЕЛЕ КОНТРОЛЕ ПОШТОВАЊА МЕРА: Прве вечери написано шест казни, инспектори "чешљају" и аутобусе

Ј. Г.

17. 09. 2020. у 15:00

ПОЧЕЛЕ КОНТРОЛЕ ПОШТОВАЊА МЕРА: Прве вечери написано шест казни, инспектори чешљају и аутобусе

фото Д. Поздеровић

ПОЧЕЛЕ су контроле рада и поштовање прописаних епидемиолошких мера у угоститељским и трговинским објектима, те је током прве ноћи проверен велики број локала.

- Контролисана су 92 угоститељска објекта, као и 29 продавница трговинских ланаца, а написано је шест прекршајних казни - објашњава градоначелник проф. др Зоран Радојичић.

- Спроведена је и интензивнија провера ношења маски у аутобусима, а од контролисаних 414 возила, у њих 56 било је по неколико особа које нису носиле маске. Ипак, генерално, више од 90 одсто лица их користи у јавном превозу и Београђани у великој мери поштују прописане епидемиолошке мере. Што се тиче заузетости, у већини аутобуса је тај проценат износио око 50 одсто, на шест линија до 70 одсто, те ћемо на тим линијама следећих дана разматрати повећање броја возила.

Према речима градоначелника Радојичића, највећи проблем у угоститељским објектима било је неношење маски и непоштовање дистанце.

- Београд јесте познат као град у који, у редовним околностима, долазе и многобројни туристи из окружења, између осталог због провода и забаве. Међутим, није време за то, све док се не изборимо са епидемијом - казао је градоначелник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)