КОРОНА У ВРТИЋИМА: Троје деце у изолацији, једно заражено, оболела и два васпитача у Борчи

Новости онлајн

15. 09. 2020. у 18:38

У ЈУТРОШЊЕМ телевизијском гостовању епидемиолога Предрага Кона појавиле су се информације о преношењу вируса корона између деце у једној основној школи на Новом Београду.

КОРОНА У ВРТИЋИМА: Троје деце у изолацији, једно заражено, оболела и два васпитача у Борчи

Илустрација/Фото: Архива Новости

 У истом гостовању на ТВ Пинк, пренео је Танјуг, Кон је рекао и да је у пет вртића потврђено шест позитивних случајева, те да је заражено четворо деце и две васпитачице.

Из Градског секретаријата за образовање и дечју заштиту су добили информацију да је присуство вируса потврђено код две васпитачице, те да је троје деце изоловано, а да је зараза потврђена само код једног.

- У београдским вртићима од почетка септембра потврђено је присуство корона вируса код два васпитача у вртићу у Борчи, док није пријављено заражавање деце која бораве у колективу.

Предшколској установи у Земуну пријављено је заражавање једног детета на летовању, али дете се није враћало у колектив након одмора, тако да није било у контакту са групом и васпитачима. Осим тога, још двоје деце из исте установе је у изолацији због контакта некога из породице са зараженима.

За сада све протиче без проблема, опрезност је на највишем нивоу, није било никаквих релаксација мера и тако ће остати и даље док год је вирус присутан у Србији - наводе из Секретаријата.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)