ЛОНЧАР ПОРУЧИО ТУРИСТИМА: По повратку са мора останите неколико дана код куће

Танјуг

15. 09. 2020. у 12:41

МИНИСТАР здравља Златибор Лончар позвао је све који се враћају са летовања из иностранства, где је сада много више заражених вирусом корона него у Србији, да буду одговорни и остану неколико дана код куће како не би излагали ризику од заразе људе из свог окружења.

ЛОНЧАР ПОРУЧИО ТУРИСТИМА: По повратку са мора останите неколико дана код куће

Неум угостио велики број људи из Србије / Фото Алмир Терзић

"Немојте да журите да виђате са неким, да се грлите и љубите и да заразите људе око себе. Били сте у местима где је сваки трећи или четврти позитиван на корону. Вероватноћа да сте и ви заражени је велика", рекао је министар новинарима после састанака са директорима болница које нису у ковид систему.

Лончар је навео да разуме људе који нису могли да издрже да не оду на море, али да у повратку треба да буду одговорни, да остану код куће неколико дана и не излажу ризику људе око себе.

"Не морају мере да вам уређују живот, да ли ћете неком пренети корону или не. Сачекајте због вас. Ако имате симптоме, идите у ковид амбуланту, тестирајте се. Не идите на дружења јер је велика вероватноћа да и друге заразите. Можзда ћете ви имати блажу слику, али ћете пренети вирус другом који ће можда завршити на респиратору", закључио је Лончар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)