КРИЗНИ ШТАБ УПОЗОРАВА: Ситуација је стабилна, али опрез је неопходан!

Novosti online

14. 09. 2020. у 15:30

КРИЗНИ штаб заштиту здравља становништва Републике Србије од заразне болести ЦОВИД-19 на конференцији за новинаре истакао да је у нашој земљи стабилна, али да то увек може да се промени.

КРИЗНИ ШТАБ УПОЗОРАВА: Ситуација је стабилна, али опрез је неопходан!

Фото Тањуг

Докторка Дарија Кисић је истакла да је до стабилне ситуације довело поштовање препоручених мера и посебно је похвалила најмлађе суграђане који иду у школу и који се врло одговорно понашају о чему сведочи и добра епидемиолошка ситуацијуа у школама.

Доктор Предраг Кон је на конференцији истакао да тренутно због епидемиолошке ситуације није добро летовати у Црној Гори.

Кризни штаб је на седници која је одржана данас донео је одлуку да се од петка у 18 часова уводе нове мере за грађане наше земље који се враћају из земаља региона, а у којима је учесталост обољевања од корона вируса већа.

Докторка Дарија Кисић је након седнице истакла да ће у наредним данима са грађанима бити комуницирано шта све те мере подразумевају и како ће се спроводити. Оно што се за сада зна јесте да ће сви грађани Србије који се враћају из иностранства, пре свега из земаља у којима је дошло до “експлозије” корона вируса попут Црне Горе и Хрватске, биће обавезни да се јаве епидемиологу или свом изабраном лекару у року од 24 сата од уласка у земљу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)