СРБИ НАЈОТПОРНИЈИ НА КОРОНУ У РЕГИОНУ: Да ли смо дисциплиновани или имамо добре гене

Novosti online

13. 09. 2020. у 20:00

СРБИ НАЈОТПОРНИЈИ НА КОРОНУ У РЕГИОНУ: Да ли смо дисциплиновани или имамо добре гене

Фото: Архива Новости

ПРОТЕКЛИХ дана је, посматрајући државе у региону, Србија у јако доброј позицији што се тиче броја новооболелих од корона вируса и броју тестираних, али постоји још један битан параметар по којем предњачимо, а то је број опорављених пацијената.

Према последњим подацима сајта Wорлдометерс, ако погледамо земље у региону и број опорављених, Србија је убедљиво на првом месту са 96,5 одсто лица која су се изборила са овим вирусом.

У Србији је регистровано укупно 32.228 позитивних случајева, од којих се њих 31.100 успешно опоравило. Да ли је због доброг здравственог система, правовременог јављања лекару, дисциплине или једноставно имамо јаче гене од осталих па смо због тога и у овој категорији најбољи.

Одмах иза Србије, али са нешто слабијим резултатом, на другом месту ове листе је Северна Македонија. Код наших јужних комшија је до сада регистровано укупно 15.694 случајева од којих је излечено 13.128, односно 83,6 одсто.

У Хрватској где је регистровано 13.368 позивиних лица од којих се опоравило 10.721 или 80,19 одсто што их ставља на треће место ове листе.

Знатно мањи број нових потврђених случајева протеклих дана бележи и Словенија, а проценат опорављених пацијената у овој земљи је 74,9 одсто. Укупно до сада имају 3.603 потврђених случајева, од којих се њих 2.699 опоравило.

Држава која протеклих дана има проблема са наглим порастом броја новооболелих је Црна Гора, у којој је тренутно и велики број наших туриста што може да представља ризик и за “увоз” вируса при њиховом повратку. Према последњим подацима укупан број позитивних случајева у Црној Гори је 6.385, док је опорављено 4.460, односно 69,85 одсто пацијената.

Још једна земља која има проблем са растом броја заражених је БиХ. Укупан број потврђених случајева код наших западних суседа је 22.834, док се опоравило 68,6 одсто, тачније њих 15.672.

На последњем месту ове листе, када је реч о земљама у региону и броју опорављених пацијената налази се Албанија. Према последњим подацима укупан број потрђених случајева у овој држави износи 11.021, док се опоравило 6.443 односно 58,46 одсто људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Pogled sa strane

14.09.2020. 07:33

Odgovor na pitanje u naslovu: izgleda da smo, iz nekog raloga, u ovom periodu, bili samo MALO disciplinovaniji (malo manje cirkulisali od drugih i konacno poceli da redovnije koristimo zastitne maske; a neki su, mozda, doziveli da umre neko iz njihove blize okoline, pa su, najzad, shvatili da se, s ovim cudom, uopste nije saliti?). To "malo" bilo je dovoljno da napravi znacajnu razliku. (Kamo srece da svi i u potpunosti postuju uvedene mere.) Batalite price o "dobrim genima"! Pretpostavljam da je sledeci korak clanak s naslovom "Srbi vode poreklo s planete Kripton!" u kome se detaljno opisuju nase direktne rodbinske veze sa Supermenom...