ЈОШ УВЕК ПОСТОЈИ МОГУЋНОСТ ДА НАМ ГРЦИ ПОДИГНУ РАМПУ! Штрајк глађу одложен - Има ли ипак наде за грчко море?

Д.С.

12. 09. 2020. у 11:47

НЈАВАЉЕНИ штрајк глађу и блокада амбасаде Грчек у Београду од стране власника једне од највећих српских туристичких агенција, његових запослених и клијената је одложен.

ЈОШ УВЕК ПОСТОЈИ МОГУЋНОСТ ДА НАМ ГРЦИ ПОДИГНУ РАМПУ! Штрајк глађу одложен - Има ли ипак наде за грчко море?

Фото: Депоститпхото

Иако је јутрос требало да се појаве испред дипломатског представништа Грчке, након ужурбаних контаката са овим дипломатским представништвом, али и са представницима Министарства спољних послова Србије договорено је да се протест помери до доношења коначне одлуке из Атине.

Према сазнањима "Новости" још постоји могућност да нам Грци подигну рампу.

Наиме, у тамошњој влади су подељена мишљења да ли да отворе границе за наше туристе.

Кабинет премијера шаље сигнале да ће се 15. септембра отворити границе, док из ресора иностраних послова и здравства инсистирају да остану закључане. Здравство брани свој чврст став да би попуштање рестриктивних мера угрозило борбу против ковида, док дипломате затежу и из политичких разлога.

Незванично, у Атини нису задовољни количином подршке Београда у кризи на Медитерану изазвану маневрима Турске у грчким територијалним водама недалеко од Кипра.

Углавном и у самој Грчкој се води полемика око питања, а велики притисак врше и хотелијери који инсистирају да се граница отвори, како би у преосталим сунчаним данима колико толико спасили катастрофалну туристичку сезону. Коначна одлука би требало да буде донесена у понедељак, најкасније у уторак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

ja

12.09.2020. 19:17

@Kratzi - Ljudi,ako Grci nece da nas vide na svom moru,ne moraju,imace manji prihod. Sa druge strane taj virus je opasan kada ga Srbi imaju,a bezopasan kada sa tim istim virusom na more dodju Englezi,Francuzi..