ОСМОРО ЂАКА У БЕОГРАДУ ИМА КОРОНУ! Огласио се доктор Кон: Коначна одлука о самоизолацији после повратка са летовања - у понедељак

Новости онлајн

12. 09. 2020. у 11:26

ОСМОРО ЂАКА У БЕОГРАДУ ИМА КОРОНУ! Огласио се доктор Кон: Коначна одлука о самоизолацији после повратка са летовања - у понедељак

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

НА ПИТАЊЕ о евентуалном увођењу карантина за све грађане Србије, њих око 100.000 у овом тренутку, који бораве ван земље, др Кон је одговорио да ће Кризни штаб то разматрати на седници у понедељак мада он лично не види неку корист од те мере.

Мера која се сада примењује је да сваки грађанин на границама добија упозорење да свако коме се јаве било какве тегобе одмах мора да се јави локалном заводу за јавно здравље, казао је Кон.

То важи за наше држављане, док се странцима тражи негативан ПЦР тест.

- Сад већ улазимо у 4. недељу како ми у једном делу кризног штаба упозоравамо на епидемиолошки ризик од повратника наших грађана - казао је Кон.

Не очекујем карантин, али се можда на штабу у понедељак то промени

Како је додао др Кон, јасно је да је самоизолација нешто што је корисно у смислу преношења заразе, али да ли је то апсолутно неопходно, то зависи од процене.

- Велики број наших људи се вратио из Црне Горе. Кад мене питају, ја не очекујем, без обзира на то што је самоизолација најкориснија, ја ипак не очекујем да ће та мера бити донета, али није немогуће да на кризном штабу буде промењен став - казао је Кон.

Код нас је, истиче епидемиолог, период самоизолације 14 дана.

Фото: П. Милошевић

Илустрација

Осморо ђака у Београду заражено короном

Када је у питању школство, Кон је истакао да је због броја деце која присуствују настави систам образовања тренутно највећи епидемиолошки ризик.

- Осморо ђака у Београду је заражено корона вирусом, петоро су ишли у школу, а троје нису ишли - казао је Кон.

Како је казао епидемиолошка ситуација у школама ће се пратити са повећаном пажњом, али ће се пратити и општа епидемиолошка ситуација, па ће у зависности од тога евентуално бити донета одлука о преласку на онлајн наставу.

(ТВ Прва)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)