НАЈНОВИЈА ОБЈАВА КОНА: Ево шта нам поручује познати епидемилог

Novosti online

11. 09. 2020. у 09:57

НАЈНОВИЈА ОБЈАВА КОНА: Ево шта нам поручује познати епидемилог

Др Предраг Кон / Фото Танјуг

ЕПИДЕМИОЛОГ Предраг Кон на свом Фејсбук налогу објавио је најновији стаус од ког гори интерент.

Ево шта нам поручује познати епидемиолог:

-Треба да се одлучимо... Да ли су нам важнија масовна весеља или да држимо заједно епидемију под контролом... Да ли је значајније да организатори свадби, музичари, продавци венчаница успешно раде, да спортски навијачи присуствују утакмицама, да ли су нам важнији масовни скупови и разни догађаји које волимо и у којима уживамо или су нам важнији животи људи и чување здравственог система Србије? Да ли су нам путовања важнија од здравствене безбедности? Да ли и када је бесмислено ризиковати због окупљања која се данас могу уз мало више воље безбедно и јефтиније организовати онлине (конгреси, конференције)? Да ли смо у стању да се као друштво још више адаптирамо, да држава помогне и онима којима до сада није, а објективно не могу због епидемије да раде?

Треба да се одлучимо, да ли је теже спровести мере обавезног ношења маски или свакодневно сахрањивати преминуле од ЦОВИД-19...

 

А могли би заједно уз много више разумевања и солидарности само стриктним спровођењем мера да спречимо разорност још једног таласа, пика, повећања. Да га бар значајно ослабимо... Заиста зависи од свих нас.

И то неће решити појединци, влада, председник... Сви су само у прилици да показују пут, траже и проналазе излаз, а резултат долази само са постојањем разумевања и солидарности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)