КОЈУ ВАКЦИНУ ЋЕ КУПИТИ СРБИЈА? Председник о леку за вирус корона - немамо политичког проблема с тим

Танјуг

10. 09. 2020. у 22:25

КОЈУ ВАКЦИНУ ЋЕ КУПИТИ СРБИЈА? Председник о леку за вирус корона - немамо политичког проблема с тим

Фото: Н. Фифић

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће Србија због својих грађана набавити вакцину против корона вируса одакле год, јер нема политичког проблема с тим из које је земље.

- Преговарали смо до сада за вакцину са Астра Зенеком, Пфицером, Кинезима и отварају се сада разговори и са Русима. Немамо политичког проблема с тим, набавићемо је одакле год за наше грађане - објаснио је Вучић за РТС.

Указао је да држава гради две велике ковид болнице са 1.500 кревета интензивне неге, подизе клинички центар, обнавља болнице широм земље.

- Ми бринемо о здрављу. У савременом свету данас је здравство веома битно - рекао је он.

Вучић је казао да се пре годину дана, у разговору са челницима Чешке, Пољске, Словачке И Мађарске, из Вишеград групе сагласио да постоје три ствари по којима се мери нечија снага, а то је прво стање економије, И то не само укупан БДП, већ и стање јавног дуга, затим снага војке, у чему је Русија драматично снажнија. И треће је здравствена снага.

Казао је да Србија улаже много пара у здравство, на различите начине 2,3 милијарди евра годишње, када није ванредно стање.

- Хоћемо да имамо здравство доступно и сиромашном човеку. Зато ћемо да наставимо да радимо на томе - поручио је Вучић.

Казао је да држава није ћуп и да се може очекивати вађење још пара, И додао да није кривица актуелно стање ниједне државе у свету.

Констатовао је да ниједна држава није дала пропорционално онолико колико наша, те да је наша земља у светском врху по томе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)