ДУГОРОЧНА ПРОГНОЗА ДО КРАЈА ОКТОБРА: Метеоролог Тодоровић објаснио када нам стижу мразеви и кишни период

Новости онлине

10. 09. 2020. у 17:29

ДУГОРОЧНА ПРОГНОЗА ДО КРАЈА ОКТОБРА: Метеоролог Тодоровић објаснио када нам стижу мразеви и кишни период

Фото: К. Михајловић

ПРЕТХОДНИХ дана метеоролози су најавили каква ће температура бити у наредном периоду, где су нагласили да ће исте бити изнад просека. На сајту РХМЗ су у прогнози за 6 месеци најавили да ће јесен и зима бити топлије него иначе.

У Србији ће до краја седмице бити сунчано и веома топло, док се у току јутра очекује свежије, у долинама и котлинама и магловито. Максимална температура до краја седмице у већем делу Србије биће од 29 до 32 степени, а у Београду се очекује сунчано и топло време, уз максималне температуре од 30 до 32 степена.

О временским приликама је говорио метеоролог Недељко Тодоровић и нагласио да није релевантно говорити о прогнозама на дужи период јер нису поуздане.

- Сада већ указује да ће септембар бити надпросечно топао. С тим да ће од 20. септембра температура бити у постепено мањем паду. Неће стално бити 30 степени. Биће и повремених наоблачења са нешто мало кише. Не би требало да буде нека велика количина падавина - рекао је Тодоровић за наш портал.

Како је нагласио, ни октобар неће много одступити.

- Слично ће бити и у октобру, с тим да би просечна температура била у паду, јер мора мало да попусти. У октобру ће бити првих мразева, али ван Београда, у котлинама, мањим местима. У Београду неће јер је топлотно острво и мало је теже да буде мраза у исто време у главном граду и у малим местима. 

- За падавине је проблематичан период. Вероватно је да их у октобру неће бити. Остали месеци су за сада неизвесни - објаснио је метеоролог.

Временске прилике ће бити повољне за метеоропате и хроничне болеснике. Како је рекао метеоролог Тодоровић, они не реагују само на соларне параметре, већ и на електромагнетно поље, где је много већа реакција, јер су прикривени, него код метеоролошких.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)