КОРОНА УШЛА И У 3 НИШКЕ ШКОЛЕ? Сви "сумњиви" су у карантину, чекају се резултати

Новости онлине

09. 09. 2020. у 19:59

ДЕСЕТАК дана од почетка нове школске године, сумњивих на корона вирус у Нишу има у две средње и једној основној школи, потврдио је за медије Драган Гејо, начелник Школске управе Ниш, за Нишавски, Топлички и Пиротски округ.

КОРОНА УШЛА И У 3 НИШКЕ ШКОЛЕ? Сви сумњиви су у карантину, чекају се резултати

Фото: Танјуг

Сумњиви су у карантину и под сталним надзором здравствених радника и служби. И у једном од вртића у Алексинцу било је сумње да је инфицирана једна васпитачица. Одмах је послата кући и на лекарске прегледе након чега је у кућном карантину, а малишани који су са њом били у контакту су изоловани и извесно време неће долазити у вртић, пише Политика.

Организовање образовног процеса у школама и рад вртића, рекао је Драган Гејо нису уопште под знаком питања јер се појава корона вируса процењује, како је истакао, "немасовном". Речено је и да ни у једној од установа нема лабораторијски потврђених случајева короне, као што нема ни пријава о непоштовању обавезних противепидемиолошких мера у школама.

НЕМА СМЕЊЕНИХ ДИРЕКТОРА У НИШУ

Истовремено у нишкој Школској управи демантовали су писање појединих медија и одбачене су све шпекулације да је после почетка школске године у Нишу због непоштовања противепидемиолошких мера и обавеза у време епидемије било смењивања директора школа.

Начелник Школске управе Гејо тврди да је нетачна и произвољна информација да је у Нишу министар образовања Шарчевић било кога сменио и разрешио дужности руководиоца школе. Како је истакао "пре пар дана једна директорка школе дала је оставку, али њен одлазак са функције није у вези са епидемијом, већ лични".

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (3)