РОДИТЕЉИ О НАБАВЦИ УЏБЕНИКА: Волели бисмо да имамо списак књига на време

Танјуг

08. 09. 2020. у 19:33 >> 19:25

РОДИТЕЉИ ђака и овог септембра чекали су у редовима испред књижара како би деци купили уџбенике а како кажу, куповину би им олакшало када би ођедном имали читав списак потребних књига за школу, а волели би и кад би на једном месту све могли да их купе.

РОДИТЕЉИ О НАБАВЦИ УЏБЕНИКА: Волели бисмо да имамо списак књига на време

Новости

Данијела Карпић, мајка средњошколца, у ред је испред књижаре Завода за уџбенике и за Танјуг да су кренули у потрагу за књигама.

"Овде се купује енглески за средњошколце, а већина родитеља гледа да купи и неку половну књигу коју ћемо потражити на Тргу или негде другде", рекла је Данијела и изразила наду да ће ипак лако доћи до свих уџбеника из комплета за трећи разред средње школе у коју њен син иде.

Јадранка Јанковић сматра да неће лако доћи до књига и изражава жаљење што родитељи не добију цео списак истог дана.

"Не постоји централни списак и једна - централна књижара. Сваки дан кад саопште шта треба, идемо у куповину", рекла је Јанковић и навела да се увек чудила што људи стоје у редовима испред књижара и питала се зашто чекају последњи тренутак.

Наводи да сада, када је на њиховом месту, види и зашто - да то не раде својевољно већ зато што списак уџбеника не добију на време.

Та мајка средњошколца изразила је жаљење што, како каже, половних књига нема као некада - мењају се издавачи, аутори...

Подсетила је да ситуацију мења и то што је ова школска година комбинација он лајн и редовног школовања, тако да нико деци не може додатно да отежава тиме што неће имати уџбеник.

"Неки су професори супер, оперативни су и све добијете преко гугл учионице, а неки инсистирају на књигама", навела је и додала да

сада може само да баци књиге за осми разред, јер се мењају и нико неће да их откупи.

Било би одлично када би књиге могле да се наслеђују, рекла је Јанковић.

И она као и Зоран, отац средњошколца, који је такође био у реду испред књижаре Завода, каже да би родитељима олакшало агонију и то када би знали да ће у књижари након чекања у реду наћи жељени уџбеник.

Зоран је казао да је један од највећих проблема тај што човек и када сачека огроман ред, не зна да ли уџбеника има или не и то што, ако књига нема, мора да иде даље, до друге, треће књижаре.

"Сваки дан се купује по један удзбеник, било би добро да све буде на сајту шта је потребно за школу, до наставника је", рекао је Зоран.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)