НОВА КОВИД-БОЛНИЦА У БЕОГРАДУ: Гради се у војном комплексу - ево до кад ће бити завршена

В.Н.

08. 09. 2020. у 11:44

НОВА ковид-болница која се гради у војном комплексу "Земун економија" у Батајници биће завршена и пуштена у рад до 1. децембра, речено је јуче приликом посете министра одбране Александра Вулина градитељима тог објекта.

НОВА КОВИД-БОЛНИЦА У БЕОГРАДУ: Гради се у војном комплексу - ево до кад ће бити завршена

Фото В. Н.

Вулин је оценио да, иако број новозаражених од вируса корона у Србији опада, то није разлог да се опустимо и не мислимо шта нас може чекати у будућности.

- Захваљујући тешким мерама, захваљујући времену у којем је председник Александар Вучић обезбедио да наша привреда функционише, да имамо више новца, да боље радимо, захваљујући тим тешким тренуцима, ми данас имамо новца да градимо нове болнице и средстава да се припремимо за будућност - поручио је министар.

Ову ковид-болницу гради "Термомонт", а директор и власник те фирме Дејан Бурчул рекао је јуче да изградња иде по плану и да радови теку предвиђеном динамиком.

- Рок нам је 1. децембар. Свесни смо наше обавезе, пре свега уговорне, али и наше обавезе према земљи. Држава је одвојила огромна средства да би се изградила ова болница, као и болница у Крушевцу. Сигуран сам да ћемо заједнички успети да завршимо наш посао у предвиђеном року - рекао је он.

Нова ковид-болница имаће капацитет од 1.000 кревета, а са површином од 18.000 квадратних метара биће најзначајнија и највећа болница за лечење пацијената оболелих од ковида у нашој земљи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)