КРАЈ ДРУГОГ ТАЛАСА ЗА ШЕСТ ДАНА? Професор Кочовић објавио своје прорачуне, Хрватима се ове вести неће свидети (ФОТО)

Новости онлине

07. 09. 2020. у 22:14

ДА Србија тренутно има најбољу епидемиолошку ситуацију у региону када је реч о корона вирусу, потврђује и најновија графика професора Петра Кочовића, чије прорачуне и предвиђања протеклих месеци сви помно прате.

КРАЈ ДРУГОГ ТАЛАСА ЗА ШЕСТ ДАНА? Професор Кочовић објавио своје прорачуне, Хрватима се ове вести неће свидети (ФОТО)

Фото: Принтскрин Happy TV

Број нових потврђених случајева у Србији претходних дана је на клацкалици, али не прелази двоцифрени износ и има тенденције ка даљем смањењу. Према званичним подацима Европског центра за превенцију и контролу болести (ЕЦДЦ), које је професор Кочовић графички приказао, за претходних 14 дана Србија у односу на регион има убедљиво најмањи број заражених на 100.000 становника. Само 19.

Пораст броја заражених, у односу на ранији период, бележи Црна Гора, која је у протекле две недеље имала 155 нових случајева на 100.000 становника, али треба узети у обзир и то да ова држава има најмањи број становника у региону. Словенија има 25 новооболелих на 100.000, а Мађарска 23. Сличан број потврђених случајева на 100.000 за период од 14 дана имају Бугарска (26) и Грчка (23).

Када је реч о најважнојој категорији, то јест, о оним државама у којима је забележено смањење броја новозаражених у односу на претходни период ту је БиХ која бележи 99 случајева на 100.000 становника, затим Румунија (84), Северна Македонија (70), док је у Албанији број позитивних на 100.000 за протекле две недеље 65.

Дакле, оно што је за нас важно јесте да је Србија у поређењу са осталима у најбољој ситуацији. У нашој замљи је, према подацима од протекле две недеље, 19 новозаражених на 100.000 становника.

Још један прорачун који је представио професор Кочовић заједно са својим тимом, а уређен је према Гаусовој расподели, односи се на крај другог таласа.

Србија је и ту у јако доброј позицији, јер према графици професора крај другог таласа нас очекује 13. септембра, односно за само шест дана.

Најлошије предвиђање, када је реч о завршетку другог таласа у земљама у региону односи се на Хрватску, где ће према његовим прорачунима крај уследити 26. јануара наредне године.

Крај другог таласа у суседној БиХ предвиђа деветог, а у Црној Гори 30. октобар. Такође, према његовим прорачунима у Албанији би то требало да буде 17. новембра, а у Северној Македонији 4. децембра.

Подсећамо, овај српски инжењер и његов тим користе најсавременије математичке моделе за прогнозе кретање пандемије корона вируса, не само у Србији, него и у целом свету. Тако је професор и раније објављивао прорачуне, те је објаснио и зашто не можемо у Грчку на летовање, али је и најавио трећи талас вируса.

(Блиц)

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)