КУЋНА ИЗОЛАЦИЈА ЗА ОНЕ КОЈИ ДОЛАЗЕ У СРБИЈУ! Тиодоровић: Повратак туриста носи велики ризик

Новости онлајн

07. 09. 2020. у 08:27

КУЋНА ИЗОЛАЦИЈА ЗА ОНЕ КОЈИ ДОЛАЗЕ У СРБИЈУ! Тиодоровић: Повратак туриста носи велики ризик

Фото: Танјуг/Димитрије Николић

ЕПИДЕМИОЛОГ Бранислав Тиодоровић изјавио је да повратак у Србију 25.000 туриста са летовања из иностранства може утицати на повећање броја заражених у току септембра, да почетак школске године са собом може донети одређене ризике кад је заражавање у питању али и да је број оболелих од короне директно везан за непоштовање мера.

- Свако ко долази у Србију треба да буде свестан да се собом носи ризик, те би било добро да се нађе у некој врсти кућне изолације. Било да је у питању повратак са летовања или долазак из једног места у друго, сви би требало да имамо ту навику да пазимо како на себе тако и на друге - рекао је за Тиодоровић, који је члан Кризног штаба за борбу против короне.

Он је навео да је важно да студенти, који долазе са оних територија где је епидемиолошка ситуација лошија у односу на Србију, поштују мере и буду на опрезу.

- То се свакако не односи само на оне који долазе, већ на целокупно становништво, јер је примењивање и поштовање мера од изузетног значаја за сузбијање вируса - истакао је Тиодоровић.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

EvGenije

07.09.2020. 10:46

U Srbiji nekom reći da bi bilo dobro da nešto uradi je ludilo, pogotovo ako se to kosi sa njegovim komoditetom. Srbi paze samo na svoju dobrobit i tek ponekad na dobrobit članova svoje porodice, a o dobrobiti drugih i ne razmišljaju. Zato, ako su turisti povratnici epidemiološki problem, odredite im karantin. Preporukama nećete postići ništa.

miloš

07.09.2020. 14:08

@Nemanja - Dragi Nemanja suludo je ići u HR i CG na more kad je tamo epidemija. To je nenormalno. Normalno je da neko ko dolazi iz rizičnih područja, ostane kod kuće i sačeka bar nedelju dana da vidi jel izbegao zaražavanje. To nije suludo. Suludo ja da neko do je doputovao, odmah istrči iz kuće u kafić da podeli svoje doživljaje sa mora sa društvom i pritom ih zarazi ako je on zaražen. Da ne spominjem da je suludo uopšte iće u rizična područja da bi se okuplai u moru. To Nemanja nije ropstvo nego društvena odgovornost koju većina naroda nema.

EvGenije

07.09.2020. 15:13

@Nemanja - Nemanja, skokni malo do Zaira, tamo je upravo epidemija ebole pa je safari u pola cene. Ili skokni malo do Kine, tamo se pojavila kuga pa te jedva čekaju. Srbi se izmislili novu granu turizma - ekstremno letovanje. Šta je sledeće, niz Nijagaru u buretu, skok iz aviona bez padobrana, šta? Eh, ti mravi u...

Zaboravljeno koferče

07.09.2020. 13:42

Dragi doktore, sve što ste rekli je 100% tačno i ima smisla ali mentalitet ovog naroda mu ne dozvoljava da sluša preporuke već samo naredbe. Ja sam ubeđen da 99,9% onih koji dolaze sa brčkanja neće provesti ni minut u samoizolaciji, niti će decu ostaviti kući da pohađaju nastavu onlajn. Čak šta više, nasmejaće se preporuci i reći da su oni slobodni... Za druge ih nije apsolutno briga, samo ih interesujuju oni sami. Njih čak ne interesuje ni zdravlje starijih ukućana, jer se korona dešava drugima a ne njima. Njih interesuje samo sopstvena dobrobit i uživanje. Sve ostalo im je nebitno. A da su kojim slučajem na moru pokupili koronu, pa zapomogali bi iz sveg glasa, državo pomagaj! Uopšte u svojim glavama ne bi oni sami bili krivi već neko drugi. Donesite obavezu samoizolacije za one koji dolaze iz rizičnih područja i gotovo. Ako su imali vremena da čekaju na pcr test da bi otišli da se brčkaju, vremena da se brčakaju, pa nek nađu i vreme za samoizolaciju. Pa i ja imam kuću na primorju, pa nisam otišao ove godine da je obiđem i provedem odmor na moru, već sam bio na našoj planini i ništa mi nije falilo. Nije fensi ali pandemija je, ljudi umiru...