КОРОНА У ЈОШ ЈЕДНОЈ ШКОЛИ: Послали ћерку на наставу док су чекали резултате - цело одељење прати часове од куће

Новости онлине

03. 09. 2020. у 10:42

КОРОНА У ЈОШ ЈЕДНОЈ ШКОЛИ: Послали ћерку на наставу док су чекали резултате - цело одељење прати часове од куће

Фото: П. Милошевић

УЧЕНИЦА 6. разреда Основне школе „Наталија Нана Недељковић“ у Крагујевцу, позитивна на корона вирус, похађала је часове 1. септембра, јер њени родитељи нису претходно обавестили школу да у том тренутку чекају резултате теста на овај вирус.

Тек у уторак увече, по завршетку радног дана, родитељи су обавестили школу да су им стигли резултати и да је цела породица позитивна на ковид 19.

Драгана Мијовић, директорка ове школе у Крагујевцу, каже да су родитељи ученице позитивне на корона вирус тек око 20.30 сати, 1. септембра, јавили одељенском старешини да се девојчица тестирала и да је заражена.

- Речено је да се цела породица тестирала и да су сви позитивни. Родитељи нису никог у школи обавестили да се наша ученица 6. разреда тестирала на корону. Одељенски старешина је увече одмах јавио мени, а потом је обавештена Школска управа, као и Институт за јавно здравље Крагујевац - наводи директорка.

Како каже, од Института је школа добила препоруке, међу којима нема оне да цело одељење у наредном периоду прати наставу онлајн.

- Школи је препоручено да обавезно сва деца из тог одељења носе маске, да се поооштри дезинфекција, да се више проветравају просторије... Сва деца су наставила регуларно да долазе у школу. Ипак, речено је да деца никако не долазе на наставу уколико чекају резултате теста на корону или осете било какве симптоме - наглашава Мијовић.

Она је апеловала на родитеље, на њихову савест и одговорност, рекавши да је у целом овом процесу њихова улога јако важна.

Како је додала, заражена девојчица од 1. септембра не долази у школу и налази се у изолацији.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)