ОГЛАСИО СЕ МИНИСТАР О СЛУЧАЈУ КОРОНЕ У БЕОГРАДСКОЈ ШКОЛИ: Не могу да верујем да су послали дете - мајка здравствени радник!

Танјуг

02. 09. 2020. у 18:45

ОГЛАСИО СЕ МИНИСТАР О СЛУЧАЈУ КОРОНЕ У БЕОГРАДСКОЈ ШКОЛИ: Не могу да верујем да су послали дете - мајка здравствени радник!

Фото: Г. Шљивић

У ОСНОВНОЈ школи „Браћа Јерковић“ из Железника на наставу је јуче дошао ученик трећег разреда, за кога је утврђено да је позитиван на корону, а против родитеља који су послали дете у школу поднета је пријава Центру за социјални рад.

Како су "Новости" већ писале, цела породица тестирала се на вирус корона дан раније, а родитељи су дете послали у школу, пре него што су стигли резултати теста.

Министар просвете Младен Шарчевић каже да је Министарство одмах реаговало, да су деца која су била са зараженим дечаком у групи и њихова учитељица изоловани и да ће пратити наставу од куће.

- Сугерисали смо школи, они су правно лице, да се покрене пријава Центру за социјални рад за небригу о деци и видећемо шта ће бити епилог, пратићемо. То је моја мера, ја другу немам. Закон о породици даје надлежност Центру за социјални рад, а ми можемо да иницирамо, као што јесмо - навео је он.

Он каже да „не може да верује“ да су родитељи послали дете у школу, дан након што се цела породица тестирала.

- Добро је да су сва деца имала маске. Ово је било неочекивано, посебно што је мајка детета здравствени радник - рекао је он.

Фото Ж.Кнежевић

ОШ "Браћа Јерковић", Железник

Директорка школе Виолета Марковић каже да је јуче по завршетку наставе, обавештена да је један ученик трећег разреда позитиван на вирус ковид 19, а да је био на настави.

- Предузете су све мере према упутству о поступању у тој ситуацији и према препорукама Кризног штаба, а ученици који су јуче похађали наставу у тој групи и учитељица, са којима је тај ученик био у контакту, наставу ће наставити да реализују онлајн - рекла је Марковићева.

Заражени ученик није имао никакве симптоме, а ученици те групе као и учитељица све време носили су заштитну маску, као и сви остали ученици и запослени у школи и поштовали препоручене епидемиолошке мере.

Више о целом случају прочитајте КЛИКОМ ОВДЕ! 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

zaliv tacka net

03.09.2020. 02:14

@milovan - Pa ministar kao da je ministar u Svajcarskoj ili Holandiji a ne u Srbiji, mi smo samo lestvicu iznad africkih plemena kad je rec o higijeni i pedantnosti tj disciplini i osnovnoj kulturi. Ovde ce mamlaz radije da se sepuri i pravi vazan ne noseci masku jer mu niko ne pridaje paznju a ovo ej sansa, ovde ce Stojko radije da kupi pivo nego masku, Mileva radije paklu cigara nego masku, ....ovde ljudi bacaju djubre kroz prozor, iz kola lete pikavci i tresu se pepeljare, cacka se nos na klupi u parku i brise ispod.....i sad vi marljivi i brizni roditelji saljete decu u skole misleci sta? Sta se cudite? Pisemo se za jedno 30 dana, ovo je tek pocelo

zoran

02.09.2020. 22:34

Minstar je poznat po zgražavanju na eventualne tuđe propuste, svoje naravno ne vidi. Baš me interesuje šta su to zgrešili roditelji i dete, rezultate nisu imali pa su se ponašali po inerciji jer dok se ne dokaže (uslovno rečeno) da je neko pozitivan na testu, on je zdrav! Dakle Ministar opet bez veze diže frku. Predlažem mu, kao kolegi, da malo pregleda udžbenike iz oblasti istorije, geografije i sl. Posebno bi trebalo da pregleda i upozna se sa poslovanjem u osnovni školama. Dakle ima šta da radi a ne ovo što mu nije posao.

zaliv tacka net

03.09.2020. 02:07

Drugi dan skole, igrom slucaja znalo se da je dete testirano pa se verovatno zato digla frka....inace sta mislite koliko klinaca je za ova dva dana islo u skole a nemaju simptome a imaju virus? Na oko 100hilj bar njih 1% dakle oko 1000 tih hiljadu moze po procenama naucnika (cak i sa maskama i ostalim) da zarazi od 15 do 25 osoba, vecina klinaca nece imati simtpome, oko 5% dece ima neki imunoloski problem pa hoce....dakle ona vecina koja nema simptome sirice to kao mecava pa da vidimo za jedno 10 dana sta se desava a tek su poceli da idu u skolu. Ovo je jedan incident koji je otkriven, zar neko normalan misli da je samo to i nista vise? Dete radije ostavljam da ponavlja razred nego da ga saljem u skolu, zdravlje pre svega ako ja mogu da uticem a mogu.