НАЈНОВИЈА ИСТРАЖИВАЊА ПОКАЗАЛА: Антитела после короне остају у телу четири месеца

Ј. Ж. С.

02. 09. 2020. у 11:40

НАЈНОВИЈА ИСТРАЖИВАЊА ПОКАЗАЛА: Антитела после короне остају у телу четири месеца

Ж. Кнежевић

НИВО антитела на нови корона вирус повећала се и остала стабилна четири месеца код више од 90 одсто пацијената на Исланду који су преболели Ковид 19, показала је студија објављена у уторак.

Претходне студије су показале да је ниво антитела знатно пао за само неколико месеци након опоравка од Ковида 19, због чега се постављало питање трајања стеченога имунитета.


Да би стекли слику о томе колико је људи на Исланду било заражено новим корона вирусом и сазнали више о имунитету након опоравка од болести, истраживачи су мерили ниво антитела више од 30.000 Исланђана.

На основу добијених резултата, проценили су да је заражено било око један одсто становништва. Из те групе, 56 одсто имало је дијагнозу потврђену стандардним ПЦР лабораторијским тестом. Код 14 одсто болест није званично дијагностификована, али су били у карантину након изложености вирусу. Код преосталих 30 одсто анализа антитела показала је да су претходно били заражени.

Код 91 одсто од 1.215 особа којима је зараза потврђена ПЦР тестом, ниво антитела је растао током прва два месеца након дијагнозе, а затим достигао највишу тачку на којој се задржао, навели су истраживачи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)