ВАНРЕДНА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА На дневном реду се налази само ЈЕДНА ТЕМА

Novosti online

31. 08. 2020. у 16:03

ВАНРЕДНА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА На дневном реду се налази само ЈЕДНА ТЕМА

Маске на Монмартру / Фото АП

У току је ванредна седница Кризног штаба за борбу против ковида-19 због појединих случајева непоштавања епидемиолошких мера претходног викенда.

Епидемиолог Предраг Кон истакао је да је и бесан и забринут након што је видео снимке из Смедерева и Врњачке Бање на којима је дошло до великих окупљања на којима се нису поштовале епидемиолошке мере.

- Одмах сам писао премијерки Ани Брнабић - написао је др Кон на свом Фејсбук профилу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Bez Karantina Ne Valja

31.08.2020. 16:28

Аха... А што прелази границу ко како хоће, на изволте, то нема никакве везе и није овако наводно љут. Или, што када се корона разбукти у месту А, многи оду у место Б, а неки са собом понесу корону, ни ради тога није јако љут. Наравно, касније, када се разбукти корона у месту Б, тада многи беже у место А, одакле је корона иначе претходно дошла у место А. Уосталом, па шта ако је љут. Ако му је лоше, нека иде у апотеку, нека купи бону, нека попије бону, и одмах ће се разведрити, и неће бити љут. Корона се, као свака друга заразна болест, може сузбити системом карантина, ако се жели сузбити, а не непровереном догмом о 1% преноса при општем маскирању. Ко не верује да је тако, нека упореди Србију са Новим Зеландом, на којем се примењује систем карантина, и увериће се да је управо систем карантина начин да се сузбије корона. Такође, ту су и Кина и Вијетнам, који су као и Нови Зеланд, пример и доказ за успешност концепта сузбијања короне помоћу карантина.