ЗАШТО НАС НЕ ПУШТАЈУ У ГРЧКУ? Професор Кочовић дао објашњење - ево када се то може очекивати (ФОТО)

Новости онлајн

30. 08. 2020. у 19:33 >> 19:33

ЗАШТО НАС НЕ ПУШТАЈУ У ГРЧКУ? Професор Кочовић дао објашњење - ево када се то може очекивати (ФОТО)

Фото: ЕПА

ЗАШТО су Грци одлучили да продуже забрану уласка српским туристима барем до 15. септембра најсликовитије је дочарао професор Петар Кочовић који месецима уназад предвиђа ток епидемије корона вируса у Србији, али и целом свету, на основу математичких модела.

Он је на свом Фејсбук профилу поставио графику на којој се види развој епидемије ковида-19 у Србији и Грчкој, тачније број заражених грађана на 100.000 становника што је параметар који примењује и Европска унија приликом стављања појединих земаља на зелену или црвену листу.

Како се може видети на графици Србија је пре два дана имала 32 заражена на 100.000 људи, Грчка 30, док је горња граница коју примењује Европска унија 25/100.000.

Међутим, како се може видети на графици, јасно је да се наша крива налази у драстичном паду, док је Грчка у успону, те је питање дана када ће Грци имати више заражених на 100.000 становника од Србије.

SRBIJA - 29.8.2020 - Covid-19- II talas (CECA) "Kovid je svuda oko nas i ceka pravi cas"

Posted by Petar Kocovic on Субота, 29. август 2020.

Иначе, последњи прорачуни професора Кочовића и његове екипе су мало модификовали резултате, те се сада завршетак другог таласа короне у нашој земљи предвиђа 13. септембра, два дана касније него што су биле претходне најаве.

- Мој петочлани тим састављен од математичара и програмера прати на дневном нивоу стање у свих 216 држава. Користимо Гаусову криву (математички модел који се базира на раду чувеног немачког математичара и физичара Јохана Карла Фридриха Гауса) која се помера на дневном нивоу. Методологија је јединствена, а базира се на вишеструким таласима - објаснио је професор Кочовић.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)