КОН МОЛИ ДА СПРЕЧИМО ПУЊЕЊЕ КОВИД БОЛНИЦА : Молба за разумевање посебно младих људи, можемо ми то

Novosti online

30. 08. 2020. у 11:24

КОН МОЛИ ДА СПРЕЧИМО ПУЊЕЊЕ КОВИД БОЛНИЦА : Молба за разумевање посебно младих људи, можемо ми то

Foto: Printskrin Танјуг

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан Кризног штаба Предраг Кон упозорио је да је у Србији стање далеко од повољне епидемиолошке ситуације и на свом "Фејсбук" профилу додао да би могло доћи до повећане активности вируса због повратка путника из иностранства и поласка у школе.

- Број који се тестира у Ковид амбулантама Београда на дневном нивоу због сумњи на ковид не опада последње две недеље. Са повратком путника из иностранства и поласком у школу могуће је да дође до повећане активности вируса. Зато се мере морају спроводити, посебно забрана окупљања више од 30, која је уз строго поштовање противепидемијских мера одобрена само биоскопима и свим институцијама културе у већем броју", написао је Кон.

Он је додао да, ипак, нема повољнијег тренутка за полазак у школе, јер ће се за свега неколико недеља ситуација вероватно нешто погоршати.

- Постоје, сада већ поновљени показатељии да млађа деца нису добри преносиоци вируса, а искуства из вртића је да деца екстремно ретко оболевају од Цовид 19 и то углавном са благим симптомима. Поновно пуњење болница које под налетом епидемије постају Цовид болнице морамо заједно спречити. Да помогнемо себи и здравственим радницима. АПЕЛ, МОЛБА па и ПРЕКЛИЊАЊЕ за РАЗУМЕВАЊЕ посебно младих људи. Можемо ми то... - поручио је Кон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)