ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ О ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ: Ево шта каже о одлагању повратка ђака у клупе

Танјуг

27. 08. 2020. у 12:48

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ О ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ: Ево шта каже о одлагању повратка ђака у клупе

Фото: Танјуг

ПРЕМИЈЕР Србије Ана Брнабић изјавила је данас да нема потребе да се почетак школске године помера за две недеље како је затражила унија синдиката.

Она је током обиласка Факултета ликовних уметности у Београду рекла новинарима да су Кризни штаб и Влада Србије довољно рано дали препоруке школама за одвијање наставе и да су сви имали довољно времена да се припреме.

Додала је да би било бесмислено да су препоруке дали раније јер нико није могао да предвиди епидемиолошку ситуацију, која се и сада прати и од чега ће и убудуће зависити како ће се одвијати настава у школама.

“Од епидемиолошке ситуације зависи како ће се ситуација даље одвијати, ако буде боља, дозволићемо већа одељења, а ако буде лошија, ићи ћемо на онлајн наставу”, навела је премијерка.

Додала је и да је Институт за јавно здравље "Милан Јовановић Батут" направио посебан тим који се бави само школама, односно који ће пратити епидемиолошку ситуацију само у школама.

“У овом тренутку мислим да нема потребе да се помера почетак школске године за две недеље, сви су имали времена да се припреме. Мислим да је важно да деца крену у школу, посебно најмлађи”, казала је премијерка.

Упитана да ли Влада размишља да обезбеди школама и заштитне маске, Ана Брнабић каже да ће Влада бити ту да пружи сву подршку како би

сви били безбедни.

Подсетила је и да су обезбеђени рачунари за сву децу која их нису имала када су школе затворене због епидемије вируса корона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)