ТАСТ ЈЕ ПРЕДОСЕТИО, ОТАЦ КАО ОТАЦ: Борис је трагичне ноћи припремао прославу за рођење детета, а ујутру је у породилишту сазнао ужасне вести

Новости онлајн

26. 08. 2020. у 23:15

Борис Савић (34) супруг породиље Драгане Савић (34) која је преминула након порођаја тако што је искрварила, ноћ пре трагичног догађаја обављао је последње припреме за прославу рођења детета, ни не слутећи шта се догађа.

ТАСТ ЈЕ ПРЕДОСЕТИО, ОТАЦ КАО ОТАЦ: Борис је трагичне ноћи припремао прославу за рођење детета, а ујутру је у породилишту сазнао ужасне вести

Фото. Ј. Ћ.

- Изашао сам из куће да се припремим се сутрадан, за прославу рођења детета. Када сам се вратио, легао сам да спавам. Није ми слала поруке, али рекох, хајде сутра ћу да је зовем, да је не потресем, нека спава па ћемо се чути ујутру, нека одмори – прича Савић.

Следећег јутра, видевши да и даље нема порука, био је зачуђен јер му се супруга иначе јављала и распитивала о кћерки.

- Ујутру устајем, телефон ми је празан, палим га на пуњач, видим никакве поруке на виберу нема, а обично пита шта радимо, пита за ћерку како је. Знам како се понаша моја жена. Међутим, палим телефон, нема ниједне поруке – рекао је он.

Није ни слутио на најцрње вести већ је мислио да се због визите или анестезије још увек не јавља, а онда се на вратима појаво његов забринути таст.

"Таст је предосетио, отац као отац..."

- Питао је да ли смо се чули, каже, пишем не одговара. Њему је било сумњиво, отац као отац, осетио. Ја сам и њега тешио – прича Борис.

Након само неколико минута уследио је позив из болнице.

- Звали су да хитно дођемо у болницу, човек који је звао рекао је да Драгана није добро. Када смо отишли тамо, рекли су нам да је умрла – испричао је неутешни супруг преминуле породиље.

Борис је потврдио да је његова супруга била здрава и да га је у недељу увече позвала и рекла да крвари.

- Рекла ми је да јој није добро, да крвари доста. Али ја сам мислило да је то последица порођаја - рекао је Савић.

Са првим дететом када се порађала у четири ноћу, каже, у седам ујутру је изашла да се види са њим.

- Била је јака као земља, жена змај - истакао је он.

"Ова смрт је енигма"

Подсетимо, породиља Драгана Савић (31) из Ниша, која се породила у 34. недељии трудноће преминула је у у току ноћи 23. и 24. августа након порођаја у Клиничком центру у Нишу. Она је преминула због поремећаја коагулације.

Беба је рођена жива и њено стање је добро.

Цео случај потврдио је и др Бојан Лукић, директор Гинеколошко-акушерске клинике у Нишу, који је, како је и сам рекао, био шеф дежурне екипе и учествовао је од почетка до краја. Он је додао и да је обдуцкија рађена јуче али да још нема одбукциони записник.

- Након порођаја који је протекао потпуно уредно осим што је био четири до пет недеља пре термина, дошло до попуштања њеног система за коагулацију и она је страдала упркос свим нашим мерама од искрварења - рекао је др Бојан Лукић, директор Гинеколошко-акушерске клинике у Нишу.

Према његовим речима, цео овај случај енигма је за лекаре, јер је породиља по свим налазима била здрава и ништа није указивало на то да од било чега болује.

Специјална комисија испитује цео случај, а обдукција би требало да буде готова у петак.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)