НОВИ ДАТУМ КАДА ЋЕ БИТИ ЗАВРШЕН ДРУГИ ТАЛАС КОРОНЕ У СРБИЈИ: Професор Кочовић обелоданио и шта нам ПОСЛЕ СЛЕДИ

Novosti online

25. 08. 2020. у 16:52

НОВИ ДАТУМ КАДА ЋЕ БИТИ ЗАВРШЕН ДРУГИ ТАЛАС КОРОНЕ У СРБИЈИ: Професор Кочовић обелоданио и шта нам ПОСЛЕ СЛЕДИ

Фото: Д. Зечевић

У МОРУ стручних лекарских информација о вирусу корона, многи са нестрпљењем прате податке које им сервира професор Петар Кочовић.

Подсетимо, овај врсни инжењер са својим тимом скоро свакодневно, уз помоћ математичких прорачуна, врши пројекцију када ће се овај талас корона вируса завршити како у Србији, тако и у другим земљама широм планете.

Али исто тако и када можемо да очекујемо следећи удар, било да је реч о трећем таласу или ко зна којем по реду пику...

Иако се последњих дана значајно смањио број новозаражених у Србији, иако се мање људи јавља на прегледе, математика показује да ће други талас ковида-19 у нашој земљи потрајати баш како је било "пројектовано" пре десетак дана.

Према прорачунима професора Кочовића и његове екипе, завршетак другог удара (што не значи да ћемо имати нула случајева у року од 24 сата) се очекује 11. септембра, два дана раније него што је претходно било планирано.

 

Ex-Yu i susedi - 20. avgust 2020 -broj zarazenih na 100,000 u poslednjih 14 dana - kriterijum EU za stavljanje na liste za putovanje.

Posted by Petar Kocovic on Friday, August 21, 2020

- Мој петочлани тим састављен од математичара и програмера прати на дневном нивоу стање у свих 216 држава. Користимо Гаусову криву (математички модел који се базира на раду чувеног немачког математичара и физичара Јохана Карла Фридриха Гауса) која се помера на дневном нивоу. Методологија је јединствена, а базира се на вишеструким таласима - објаснио је раније Кочовић.

Подсетимо, према њиховим прорачунима Србију очекује трећи талас који би требало да почне одмах по завршетку другог. Ако се обистине ови прорачуни, он би био краћи од другог таласа (118 дана), а дужи од првог (82 дана). Трајао би до 17. децембра.

 

SRBIJA - 24. avgust 2020- Covid-19-II talas (CECA) "Kovid-19 cuci svuda oko nas i ceka pravi cas..."

Posted by Petar Kocovic on Monday, August 24, 2020

Професор Кочовић је предвидео и број инфицираних који се очекује у овом трећем таласу. Он би, према овим бројкама, требало да буде слабији од садашњег другог, а јачи од првог који нас је "закачио" у марту, априлу и мају.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Čiča

26.08.2020. 11:18

Овакве изјаве, као ова, дотичног господина, по мени немају апсолутно никаквог основа нити аргумената. Што би рекао наш народ а да се нико не увреди, млаћење празне сламе. Како и на који начин било ко може да предвиди повратак вируса, још за Бога, математичким путем? То може да зна само онај ко пласира вирус....