ПОВОДОМ СЛУЧАЈА ПОДВОЂЕЊА ДЕТЕТА: Министарство наложило проверу центара за социјални рад у Алексинцу и Богатићу

Бета

23. 08. 2020. у 12:59

Поводом сумње у вези са занемаривањањем детета и сексуалног искоришћавања ресорни министар Зоран Ђорђевић наложио је данас да се изврши хитан надзор над стручним радом у центрима за социјални рад у Алексинцу и Богатићу у конкретним предметима заштите деце и породица, саопштено је данас из министарства.

ПОВОДОМ СЛУЧАЈА ПОДВОЂЕЊА ДЕТЕТА: Министарство наложило проверу центара за социјални рад у Алексинцу и Богатићу

Танјуг

У саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања се наводи да су "надлежни у обавези да у што хитнијем року, изврше надзор и извештај о надзору доставе министру на увид, како би се предузеле одговарајуће мере и даље поступало у складу са законом и овлашћењима".

Медији су, позивајући се на изворе из полиције, раније данас објавили да је нишка полиција ухапсила Б.Ј . (48) из једног села у околини Алексинца због сумње да је две године подводила своју малолетну ћерку (13) ради проституције.

Б. Ј. је ухапшена због сумње за трговину људима, а под сумњом да су починили исто кривично дело слободе су лишена и четворица мушкараца К. М. (26), С. С. (57), П. А. (30) и Н. Ш. (46).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)