ПРОФЕСОР ТИОДОРОВИЋ ПРОГНОЗИРА: Други талас короне крајем године, а било би идеално да се деси ово

Бета

23. 08. 2020. у 12:22

ПРОФЕСОР ТИОДОРОВИЋ ПРОГНОЗИРА: Други талас короне крајем године, а било би идеално да се деси ово

Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

ЕПИДЕМИОЛОГ Бранислав Тиодоровић изјавио је да се други талас епидемије корона вируса очекује крајем године, али да ће у међувремену бити спорадичних случајева при чему би "било идеално" да број нових инфекција на дневном нивоу падне испод десет.

Тиодоровић је изјавио да први талас епидемије још траје и да смањење броја оболелих на мање од 10 дневно неће бити лако оствариво.

Он је тренутну епидемиолошку ситуацију у Србији оценио да је боља него него у првим месецима епидемије јер је мање људи на болничком лечењу и смањује се број оних на респираторима а отпуштених пацијената је више него примљених.

- Међутим још нисмо спали испод 100, зато је веома проблематично дати неку прецизну оцену. Морам да скренем пажњу људима који ће се вратити са годишњих одмора, који се враћају с мора, језера, планина, бања, јер поставља се питање јесу ли се сви они, као и они које су сретали тамо, придржавали мера - рекао је Тиодоровић.

Тиодоровић је најавио да ће Владин Кризни штаб за борбу против епидемије корона вируса, чији је и он члан, у циљу попуштања мера уведених због епидемије "највероватније у току недеље одлучивати и о спорту".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Darko

23.08.2020. 18:56

Ovo toliko smesno da je cirkus postao nevidjen vec odavno. Prvi, drugi pa virus jesenji ukrstanje a gde je bio prolecni virus, jer ga nije bilo ???. 120,140 zarazenih pa to je cirkus kad ce neko od tih doktora da prica malo o jacanju imuniteta ??. Dajte vise uzeli ste kes a sad pustite ljude na miru