НЕМА ОПУШТАЊА! Др Кон о поласку у школу и једној новој мери - Сви који се враћају из иностранства мораће да прођу кроз ово

Новости онлајн

23. 08. 2020. у 11:30

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан Кризног штаба Владе Републике Србије за заштиту од заразне болести ковид19 Предраг Кон рекао је за "Пинк" како је у Србији и даље актуелна несигурна епидемиолошка ситуација.

НЕМА ОПУШТАЊА! Др Кон о поласку у школу и једној новој мери - Сви који се враћају из иностранства мораће да прођу кроз ово

Фото: Принтсцреен/Пинк

- Ситуација може бити сигурна само онда када будемо знали да вируса нема у циркулацији и да је осетљивост људи знатно смањена колективним имунитетом - навео је Кон.

Он је објаснио да је присуство вируса јасан показатељ да се Србија и даље налази, у како каже, зони из које може настати опасна ситуација.

- Опуштања нема. Попуштања мера у оквиру неких делатности и области морају да се односе само на те области. То не значи проглашавање краја епидемије - рекао је Кон.

Према његовим речима повратак грађана са летовнања из иностранства, долазак студената и почетак школске године су изазови који се морају савладати како би се победила епидемија.

- Повратак родитеља са децом из иностранства, која ће после ићи у школе један је од ризика са којим морамо да се носимо. Свакоме ко буде долазио са тих подручја уручиваће се здравствено упозорење - рекао је Кон.

Он је указао на то да ће такозвано здравствено упозорење садржати све информације потребне грађанима који су се у Србију вратили из иностранства о томе које мере морају да поштују.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)