ЕПИДЕМИЈА У УСТАНОВАМА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ: У домовима заражена 153 корисника

Танјуг

22. 08. 2020. у 16:59

ЕПИДЕМИЈА У УСТАНОВАМА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ: У домовима заражена 153 корисника

Илустрација / Фото Н. Живановић

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса ковид-19 код 153 корисника и 67 запослених, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Укупно је излечено 868 корисника установа социјалне заштите, а 338 запослених се опоравило од коронавируса.

Дом за смештај одраслих и старијих ''Доживети стоту'', Београд, Дом за смештај одраслих и старијих ''Стара пруга'', Умка и Дом за смештај одраслих и старијих ''Радост'' у Неготину, решењем о забрани рада Министарства за рад, запошл?авање, борачка и социјална питања, не пружају услугу социјалне заштите домског смештаја одраслих и старијих.

Министарство је донело решење о забрани рада Дома за смештај одраслих и старијих ''Нада'', у Београду.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

Укупан број Установа социјалне заштите, чији је оснивач Република Србија и АП Војводина, износи 74, са капацитетом од 14.512 корисника.

На територији Републике Србије налази 229 приватних пружалаца услуге социјалне заштите за домски смештај одраслих и старијих са капацитетом од 8.617 корисника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)