НОВИ НАПАД НА СВЕТИЊЕ: Оштећена црква у Средској код Призрена

Д. З.

22. 08. 2020. у 15:45

НОВИ НАПАД НА СВЕТИЊЕ: Оштећена црква у Средској код Призрена

Вото Коссев

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да се у птак увече догодио још један у низу напада на српске светиње на Косову и Метохији, односно да је у селу Средска код Призрена оштећена црква Успења Пресвете Богородице.

Наиме, како наводе из Канцеларије за КиМ, поред тога што је оскрнављена унутрашњост цркве, у оближњем звонику, одакле је гађања купола цркве, пронађене су и чауре од метака ловачке пушке.

- Малобројни преостали српски народ у Средачкој жупи разумео је и ову поруку као притисак који треба да га застраши и онеспокоји, и на крају заувек протера. Честа оштећења и пљачкања цркава и домаћинстава у овом крају показују да Србима, у селима на обронцима Шар планине, нису загарантовани ни безбедност, ни живот без страха - истиче се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

И док истичу да је извршен увиђај из Канцеларије за КиМ захтевају да вандали буду брзо ухваћени и кажњени „у најмању руку, исто онако као што је је брзо и ефикасно ухваћена особа која је исте вечери полупала стакла на џамији у селу Ковачевац, у општини Качаник“.

- Само једнак однос према злочинима, разбојништвима и вандализму, без обзира на нацију и вероисповест оних који су та дела починили, утираће пут изградњи поверења и заједничког живота на Косову и Метохији — закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)