СИН ПРЕМИНУЛЕ ПОРОДИЉЕ ИЗ ВРАЊА НИЈЕ ВИШЕ НА РЕСПИРАТОРУ: Александар добио 260 грама, тата Бранислав га чека

Ј.С. - Ј. Ћ.

22. 08. 2020. у 07:42

СИН ПРЕМИНУЛЕ ПОРОДИЉЕ ИЗ ВРАЊА НИЈЕ ВИШЕ НА РЕСПИРАТОРУ: Александар добио 260 грама, тата Бранислав га чека

Фото: Ј. Ћосин

БЕБА херој из Врања, чија мајка је дан након порођаја изгубила битку са короном, скинута је са респиратора.

Бранкица Ивановић (34), мајка дечака, великог борца, преминула је у нишком Клиничком центру, након дуге борбе и недеља проведених на респиратору, дан пошто су је лекари, 27. јула, породили царским резом.

Дечак је рођен у седмом месецу трудноће, са свега 920 грама, и одмах је стављен у инкубатор и на респиратор. Тест је показао да је негативан на корону. Сваки од 25 дана његовог живота био је тешка борба, која још није готова, али су лекари успели да стабилизују његово стање тако да сада може самостално да дише. Отац Бранислав Ивановић дао му је име Александар, верујући да би се и његовој преминулој супрузи оно допало.

У породици Ивановић у Врању у исто време радују се и стрепе, због Александра, и тугују због Бранкице, која је сахрањена 30. јула у родном Куманову. Обрадовала их је вест да је дечак скинут са респиратора и дише самостално, али како причају њихови рођаци и познаници, туга за прерано преминулом породиљом и страх не дозвољавају им да се радују.

- Ми знамо да је беба боље. Сви стрепимо, син је једино што Бранислава може вратити у живот. Тренутно га је туга савладала и сви се надамо да ће му долазак дечака помоћи да се избори. Потврда да беба није имала ковид је била прва лепа вест након сахране - прича, за "Новости", рођак породице.

Према сазнањима најближих, беба је још мала, килажа варира, час дода, час изгуби који грам.

Фото: Приватна архива

Бранислав и Бранкица

Лекари КЦ Ниш и даље даноноћно брину о малом Александру, коме ће бити потребно још времена и терапије да сасвим ојача.

Др Славковић: Ситуација се развија у добром правцу, прима антибиотике

- Беба је скинута са респиратора и има пораст телесне масе на 1.180 грама. Засада се ситуација развија у добром правцу, с тим што је беба и даље на антибиотској терапији - рекла је за наш лист проф. др Анђелка Славковић, помоћник генералног директора КЦ Ниш за дечје клинике и директорка Клинике за дечју хирургију и ортопедију.

Како сазнајемо, породици је речено да би о евентуалном изласку дечака из болнице могли да размишљају тек крајем септембра, што је време када би, да је све било у реду, био Бранкичин термин за порођај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)