ИВАНУ ВРАТИЛИ СА ЦРНОГОРСКЕ ГРАНИЦЕ: Влада права конфузија, Црногорци је депортовали због овог теста

Новости онлине/Курир

21. 08. 2020. у 16:38

ИВАНУ ВРАТИЛИ СА ЦРНОГОРСКЕ ГРАНИЦЕ: Влада права конфузија, Црногорци је депортовали због овог теста

Фото: Теодора Ћирић/Депоситпхотос

НАКОН што грађани Србије већи део лета нису могли да уђу у Црну Гору, многи су кренули на пут када је ова држава отворила границе 15. августа. Међутим, улазак за наше држављане могућ је само уз тестирање.

Међутим, многи су наши људи су се нашли збуњени пред условима који се траже.

Искуство Иване Миљковић из Београда је пример. Она је, наиме, на пут понела негативан ИгМ тест, али црногорски службеници нису хтели да је пусте у земљу. То је резултирало тиме да је ноћ проведела на аеродрому под полицијским надзором и депортовањем у Србију наредног јутра.

- Наша пасошка контрола нам је рекла да је тест у реду и да можемо да се укрцамо на авион. Кад смо стигли у Црну Гору, пасошка контрола нам је лупила печат у пасош и послала нас на комисију задужену за преглед тестова. Комисија је наше тестове и тестове двојице црногорских држављана одвојила са стране - прича Ивана за "Курир".

Како она наводи, они су комисији показали одлуку Владе Црне Горе. Након пола сата чекања, речено им је да мора да се поступи по упутствима Института за јавно здравље Црне Горе, која прописују да је услов за улазак негативан ПЦЕ тест или ЕЛИСА позитиван на ИгГ антитела.

- Полицијски службеници су нам рекли да морамо да останемо то вече на аеродрому. Остале смо, малтене, саме. Полиција нас је пратила чак и до тоалета. На крају су нас закључали у собицу у којој има камера и рекли нам да лупамо ако нам нешто треба. Нисмо веровале шта се дешава - прича Ивана, која каже да су очекивале да буду пуштене, али се то није десило.

Депортоване су првим авионом који је за Београд пошао у 7.30 сати.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Wulle

22.08.2020. 10:52

Propisi su jasni, kakvi se testovi traže za ulazak u zemlju. To je kao da je pošla sa tudjim pasošem a onda se žali kako su bezobrazni što je nijesi puštili da uđe. Šta svemu odmah dajete neku političku dimenziju.