НОЋНИ КЛУБОВИ ОСТАЈУ ЗАТВОРЕНИ Кон објаснио зашто могу да раде позоришта и биоскопи, али не и дискотеке

Танјуг

21. 08. 2020. у 16:08

НОЋНИ КЛУБОВИ ОСТАЈУ ЗАТВОРЕНИ Кон објаснио зашто могу да раде позоришта и биоскопи, али не и дискотеке

Фото: Т. Ћирић

ЕПИДЕМИОЛОГ Предраг Кон изјавио је данас да ноћни клубови не могу да раде, наводећи да је и даље на снази мера забране јавног окупљања више од десет људи.

Мере које су донете односе се само на културу, рекао је Кон и додао да би се о другим мерама могло расправљати у наредним недељама.

-Битно је да мера забране јавног окупљања и даље постоји-рекао је Кон.

Заменица директора Батута Дарија Кисић Тепавчевић прецизирала је да би се корекције мера у наредном периоду могле односити само на отворене просторе, јер су затворени простори места високог ризика за преношење инфекције.

На питање да ли школе ван Београда имају довољно средстава за хигијенска средства и ко ће их контролисати, Кисић Тепавчевић је рекла да ће средства бити обезбеђена, истичући да су се хигијенске мере поштовале и до сада у школама с тим што ће сада још већа пажња томе бити посвећена.

-Оно сто је неопходно јесте придржавање свих индивидуалних мера када су у питању опште мере. Ниједно цишћење не може да замени ношење маски и дистанцу-рекла је Кисић Тепавчевцић и додала да ће се школе чистити више пута у току дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)