ДИСТАНЦА 1,5 МЕТАРА: Доктор Кон о новим правилима на културним догађајима

Novosti online

21. 08. 2020. у 15:31

ДИСТАНЦА 1,5 МЕТАРА: Доктор Кон о новим правилима на културним догађајима

Фото: Танјуг/Тања Валић

ИНСТИТУТ "Батут" формирао је данас посебан тим за праћење ситуације у школама, рекао је данас др Предраг Кон.

Епидемиолошка ситуација се стабилизује, а од понедељка ће бити дозвољен рад бисокопа, позоришта и одржавање мањих музичких манифестација, као и посете у домовима за старе.

Почињу да раде биоскопи и позоришта, али биће могуће организовати и концерте у установама културе, уз наравно сва епидемиолошка ограничења.

Како је рекао, у публици не сме да буде више од 500 особа, небитно о којој културној установи је реч и догађају.

Услов за културне догађаје је, истакао је доктор Кон, да се носе маске и да се обезбеди поштовање дистанце од 1,5 метар (најмање једно празно седиште у салама између два посетиоца).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

ZALIV tacka NET

22.08.2020. 01:47

Ti "strucnjaci" zaboravljaju da vecina nas nema naviku ni da se pridrzava osnovnih higijenskih pravila a ovde se ocekuje da ce vecina da se pridrzava nekakve distance!? Da li vi "strucnjaci" zivite u nekoj drugoj drzavi ili u Srbiji? Pa clan tog kriznog staba Dr.Tiodorovic ne zna pravilno masku da nosi, da li trebam dalje od toga da ista kazem? Pametnom dosta a mi smo svi naj*** sa vama u ovoj nesretnoj drzavi

goran71

22.08.2020. 07:28

Sve su dozvolili a ne moze da se gledaju utakmice nizih rangova gde se ne okupi vise od 200 ljudi na stadionu gde moze stati 2000 ljudi. Toliko nelogicnosti da ovo pocinje da boli, jer nas smatraju glupima najverovatnije