ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА МОЖЕ ДА СЕ ПОГОРША: Тиодоровић позива на опрез, ево када може доћи до скока броја заражених

Новости онлине

21. 08. 2020. у 15:20

ТРЕНУТНА епидемиолошка ситуација у земљи због корона вируса која је процењена као добра, може да се поквари за 10 до 15 дана.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА МОЖЕ ДА СЕ ПОГОРША: Тиодоровић позива на опрез, ево када може доћи до скока броја заражених

Фото: Танјуг

Професор др Бранислав Тиодорвић, епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса, каже да постоји опасност да се за 10 до 15 дана повећа број оболелих, а све захваљујући онима који се враћају са језера, планина, из бања.

- Имамо опасност да,  због наших људи, којих није мало, а који ће се враћати из бања, са планина, језера где су велике гужве, а колико видимо да се не придржавају много мера,  имамо једну реакцију, која би била блага, не озбиљна. Али то значи да би за једно 10 до 15 дана могли да имамо повећање броја оболелих - каже проф. др Тиодоровић.

Он истиче да је због тога и скренута поново пажња да морамо да будемо врло опрезни, и да се тако и понашамо, те да не будемо много оптимистични.

Како сазнајемо, на данашњој седници Кризног штаба чланови нису причали о још неким земљама, за чије би држављане могао да се уведе обавезан ПЦР негативан тест, као што смо увели за Хрватску, Бугарску, Румунију и Босну и Херцеговину.

Данас је донета одлука да од понедељка почну да раде биоскопи и позоришта, као и да се одржавању мање музичке манифестације у затвореном простору. Концерти на отвореном још нису одобрени.

Такође, од понедељка ће почети и посете у домове за старе, а у току следеће недеље добићемо и нове тестове за тестирање - антигенске.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)