ПЦР ТЕСТ СПУШТА ЧАРТЕРЕ ЗА ЕГИПАТ: Да ли ће земља фараона од 1. септембра да буде затворена за Србе?

Ј. Су.

21. 08. 2020. у 08:35

ПЦР ТЕСТ СПУШТА ЧАРТЕРЕ ЗА ЕГИПАТ: Да ли ће земља фараона од 1. септембра да буде затворена за Србе?

Фото. Танјуг

ТЕК разиграно летовање српских туриста, које је ових дана обрадовала вест да могу ући у Црну Гору уз PCR тест, већ је "охладила" најава да би Египат могао да уведе нове мере за улазак у њихову земљу.

Тако, постоји најава да би од 1. септембра путницима који буду улазили у Египат, могли на аеродрому да траже негативан PCR тест. То би, међутим, за наше путнике значило и дефинитивно затварање ове дестинације за њих.

Како нам је испричао Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије, тиме би били укинути чартер летови, јер је немогуће да агенције раде у тим условима.

- Не може да се чека два дана до поласка, да би неко знао да ли иде или не и да агенције то чекају - истиче Сеничић. - Интересовања има за ову дестинацију. Није то као што је било. Постоје неке најаве да би могло нормално да се улази у Хургаду и Шарм ел Шеик, директно чартером. Свакако, ништа још није званично потврђено.

Према речима Сеничића, за Египат не постоје неке препреке. Отприлике, на десетак дана, одлети неких седам авиона, што буде око 1.200 путника недељно. То, није много, али како ништа друго нормално не функционише, и ово је добро.

КАРАНТИН У ШВАЈЦАРСКОЈ

ГРАЂАНИ Србије и даље не могу да путују у Швајцарску, осим уколико немају боравак у овој земљи. Како је рекао министар спољних послова Ивица Дачић, карантин је укинут само за ову групу наших држављана. Како се правила за путовања мењају из часа у час, министар Дачић је позвао грађане да пре било ког одласка у иностранство контактирају са МСП, како би сазнали све детаље и поштедели себе евентуалних непријатности.

Да ће можда тражити тест најавио је премијер Египта Мустафа Мадбули. А као разлог наводи се повећање инфекције у неким земљама. Иначе, до сада је око 600 хотела, који су испунили здравствене протоколе, добило дозволу за рад са 50 одсто капацитета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)