ИГУМАН ДЕЧАНА: Обустављање радова охрабрујућ гест

Танјуг

20. 08. 2020. у 00:25

ИГУМАН манастира Високи Дечани архимандрит Сава Јањић поручио је вечерас да је обустављање радова на магистрали Дечани-Плав кроз заштићену зону манастира охрабрујућ гест косовске владе и локалних власти у Дечанима.

ИГУМАН ДЕЧАНА: Обустављање радова охрабрујућ гест

Архива Новости / Фото: А. Станковић

"Охрабрујући гест владе и општине, који указује да је могуће да се изградња овог пута ради заобилазницом око манастирске зоне, у складу са ранијом одлуком косовске владе из 2014. године", оценио је Јањић у објави на Твитер налогу.

Из Епархије рашко-призренске раније су упозорили да се наставком градње пута у заштићеној манастирској зони, и због проласка великог броја тешких грађевинских возила, могућа статичка оштећења на самој цркви из 14. века и манастирским објектима, преноси Косово онлајн.

Новости

Манастир Високи Дечани

Премијер привремених косовских институција Авдулах Хоти и градоначелник Дечана Башким Рамусај, сагласили су се у данашњем разговору да се радови на путу Дечани - Плав обуставе, саопштено је из Хотијевог кабинета.

У саопштењу из Хотиејвог кабинета се додаје се да су се сагласили и да се за проналажење решења мора разговарати са свима који су укључени у тај проблем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)