У ТОКУ САСТАНАК О ПОПУШТАЊУ МЕРА: Др Кон и Кисић о томе шта ће прво бити укинуто и када

Новости онлине

19. 08. 2020. у 16:10

У ТОКУ САСТАНАК О ПОПУШТАЊУ МЕРА: Др Кон и Кисић о томе шта ће прво бити укинуто и када

Танјуг

УПРАВО је у току састанак на коме се расправља о укидању мера и културним дешавањима, рекла је епидемиолог др Дарија Кисић Тепавчевић на данашњој прес конференцији Кризног штаба за борбу против корона вируса.

Она је одговарајући на питање новинара када ће и која мера бити прво укинута и када ће почети да раде биоскопи и позоришта рекла да је управо у току састанак "када се ради о решавању питања свих културних дешавања".

- Уколико се овакав силазни тренд настави и наредних дана, врло скоро нас очекује и попуштање мера - рекла је др Кисић Тепавчевић на прес конференицији.

На то се надовезао др Предрг Кон, епидемиолог и члан кризног штаба, који је рекао да је јако важно да пред почетак школске године будемо у што бољој ситуацији, јер, како је истакао "то је важно јер ће тада касније вирус да уђе у школе".

- Ја јесам за што веће кочење брзог отварања и попушања, али неке ствари, као што је култура заслужују приоритет - истакао је др Кон и додао: "Они месецима не раде. Не значи да су други у бољој ситуацији, али ово треба да буде пироретет".

Сада се, каже, одржавамо око 100, 200 новозаражених, а попоуштање мера треба да се деси тек када паднемо испод 100. "То је моја тврда препорука", истакао је др Кон.

- А и нидге де може да почне ништа без дезинфекције и припреме, па ће таман да се све то поклопи непосредно пред полазак у школе - истакао је он.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)