УПОЗОРЕЊЕ НА ПОПЛАВЕ У СРБИЈИ! Ове реке прете да се излију, ноћас ће бити јака олуја

Новости онлине

18. 08. 2020. у 17:13

УПОЗОРЕЊЕ НА ПОПЛАВЕ У СРБИЈИ! Ове реке прете да се излију, ноћас ће бити јака олуја

Фото: Г.Шљивић

НА бујичним водотоцима сливова горњег тока Западне Мораве, Млаве и Пека током 19. августа водостаји ће бити у већем порасту са могућношћу локалног изливања, упоорио је РХМЗ.

Иначе, олуни облаци који долазе са југозапада већ су донели кишу у Ваљеву, Ужицу, Чачку...

- До краја дана веома нестабилно са кишом, пљусковима и грмљавином. Касније после подне и увече у западним, северним и централним, а током ноћи у источним крајевима Србије, нарочито на југу Баната и у доњем Подунављу, локално се очекују временске непогоде: велика количина падавина, град и краткотрајно јак и олујни ветар. И сутра се задржава нестабилно време са кишом, пљусковима и грмљавином, а више падавина се очекује на истоку земље - упозорава РХМЗ.

Фото: Принтсцреен

У већем делу Србије на снази је црвени метеоларам - он је осим у Западној Србији, проглашен и у Бачкој, Банату, Срему, Београду, Поморављу и Шумадији. У југоситочној, источној и југоазапдној Србији на снази је наранџасти метеоларам.

Метеоролог Ђорђе Ђурић каже да ће се у Србији данас у послеподневним сатима срести два облачна система - један из Босне и други који ће се формирати изнад централне Србије.

- После 15 сати Западна Србија треба да буде на опрезу због облачног система из Босне, а остатак земље због формирања другог облачног система у централној Србији. Све то ће у великом обиму захватити целу Србију. Атмосфера ће бити баш доста нестабилна, и то ће бити окидач за једну од најснажнијих олуја ове године код нас. На локалном нивоу може бити екстремно снажних олуја са јаким градом, тако да сви треба да будемо на опрезу већ у наредним сатима, па како дан буде одмицао - објашњава Ђурић за наш портал.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)