СРБИ ХРЛЕ НА ЛЕТОВАЊЕ У НЕУМ: Грађане привукле ниске цене, а ево шта каже др Тиодоровић

Новости онлине

17. 08. 2020. у 18:40

СРБИ ХРЛЕ НА ЛЕТОВАЊЕ У НЕУМ: Грађане привукле ниске цене, а ево шта каже др Тиодоровић

Фото: Алмир Терзић/Танјуг

ОДЛУКА БиХ да држављани Србије могу без услова да путују у ову земљу довела је до тога да Неум постане туристичка атракција ове године.

Већ од средине јула овај градић у Босни претворио се у кошницу. На плажама су велике гужве, а Неум је вероватно један од ретких градова који бележи пораст броја туриста у односу на прошлу годину. Скоро сви хотелски смештаји су попуњени, а у приватним смештајима је попуњеност око 80 одсто. Викендом број гостију расте, те је попуњеност око 95 одсто.

Иако је Црна Гора за држављане Србије отворила границе 15. августа, број наших људи који одлазе у Неум на летовање се не смањује.

Како се види на сликама са неумских плажа, од ситанце нема ни "д", па је на ову ситуацију реаговао и др Тидоровић.

- Морамо бити свесни да је туристичка сезона јако лоша, далеко је мања могућност заражавања или преношење инфекције. Што се тиче БиХ, нашим грађанима је интересантан Неум. Ово је динамичан процес који захтева дневно праћење - нагласио је др Тиодоровић на конференцији Кризног штаба у петак.

Град Неум је, иначе, почео да се развија и афирмише као обално одмаралиште и туристичка дестинација тек крајем шездесетих, након што је изграђена Јадранска магистрала.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Goran Rs

17.08.2020. 19:43

Niske cijene??? Kome je prenociste sa doruckom od 65KM/osoba/dan niska cijena??? U privatnom smjestaju!? A mjesta ni za lijek! Sve puno! Tamo i ne treba korona za zarazu-na malom prostoru ogroman broj ljudi i bezobrazno visoke cijene. Higijenu ne mogu odrzavati i bez korone. Distanca? Grohotom se smijem... Zato sam ja sad u Igalu kod nasih dobrih Srba iz BiH za 8€ smjestaj kraj plaze, gostoprimstvo vrhunsko, guzve nema, potpuno bezbjedno.